NavMenu

Optimizacija proizvodnje i logistike za preduzeća iz drvnog sektora - U okviru obuke i procjena potreba za digitalizacijom

Izvor: eKapija Srijeda, 27.10.2021. 07:07
Komentari
Podeli
(Foto: Kolbakova Olga/shutterstock.com)
Sve češće poduzeća u drvno-prerađivačkom sektoru imaju potrebu za odgovarajućim edukacijama kako bi išli uz korak s razvojem tržišta, tehnologija i metoda.

Za sva zainteresirana poduzeća iz ovog sektora u Hercegovini koja razmatraju organizaciju proizvodnje i analize procesa, transporta, materijala i radnika unutar iste, Drvni klaster Hercegovina, u suradnji s partnerima, INTERA Tehnološkim parkom i Gospodarskom komorom FBiH te poduzećem Hera iz Mostara, organizira šestosedmičnu obuku "Optimizacija proizvodnje i logistika".

Područja koja su fokus obuke su: upravljanje materijalima, logistika, optimizacija procesa te optimizacija strojeva. Cilj obuke je prenijeti znanje za reorganizaciju proizvodnih procesa, analizirati tok materijala i informacija, te prilagoditi transport materijala unutar proizvodnje korištenjem modernih alata za svakodnevno poslovanje i kontrolu proizvodnje kako bi se postigla optimalna proizvodnja i maksimalna efikasnost.

Obuka će se odvijati kroz tri faze: Razumijevanje (seminar) koji će se održati uživo te Teorijski dio (prijenos znanja) i Analiza slučaja (primjena znanja), koje će se održavati onlajn. Budući da je količina posla za Analizu slučaja opsežna, uvjet za prijavu na obuku je da u ovaj dio budu uključene minimalno tri osobe zaposlene u poduzeću. Svi sudionici pri završetku obuke dobit će "Certifikat za analiziranje i realizaciju optimizacije proizvodnje i logistike". Poduzeća će kroz obuku dobiti priliku za stvaranje boljih poslovnih rezultata kroz unaprijeđene kapacitete srednjeg menadžmenta za održavanje optimalne organizacije unutar poduzeća.

Osim sudjelovanja na navedenoj obuci, sva prijavljena poduzeća dobiće priliku za detaljnu analizu trenutnog stanja i potrebnih intervencija za digitalizaciju njihovih poduzeća, koje će izvršiti eksperti iz sektora informacijskih tehnologija.

Obuka će se održati u periodu od 12. do 19. novembra, saopšteno je iz Intera TP.

Sva zainteresirana poduzeća mogu se prijaviti na linku, a poziv ostaje otvoren do popunjavanja dostupnih mjesta za sudjelovanje na obuci i procesu analize potreba za digitalizacijom.

Ove aktivnosti su dio projekta "Jačanje konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora u Hercegovini" koji je podržan u okviru EU4Business projekta u Bosni i Hercegovini.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.