NavMenu

Studio Belinda Design donosi svjetske trendove u uređenju enterijera - Novi Concept Store u Sarajevu prilika da se uživo vide vodeći brendovi (FOTO)

Izvor: eKapija Srijeda, 27.10.2021. 08:02
Komentari
Podeli
Concept Store u Sarajevu (Foto: Senka Ćatić)Concept Store u Sarajevu
Studio Belinda Design plod je upornosti, predanog rada i ljubavi prema uređenju enterijera Belinde Pušić, diplomirane arhitektice iz Kiseljaka. Nakon tri godine uspješnog poslovanja upravo u Kiseljaku nedavno su proširili i obogatili paletu svojih usluga otvaranjem Concept Store u Sarajevu.

Smještena u 120 kvadrata luksuzno uređenog prostora ova novootvorena radnja prvenstveno služi kao svojevrstan "showroom" za predstavljanje rada studija, ali i proizvoda njihovih partnera s kojima sarađuju.

Cilj je već na prvi pogled prezentirati rad studija kao i kompletnu njegovu ponudu, a u kom se mogu pronaći detalji koji će svaki prostor, radni ili pak životni, učiniti ljepšim, komfornim i funkcionalnim. Potencijalni klijenti imaju priliku uživo da vide mnogo elemenata enterijera koje inače inkorporiraju u svoje projekte.

- Specifičnost našeg salona jeste što je u potpunosti izložbeni, sve što se nalazi u njemu je proizvod nekog od naših dugogodišnjih partnera i kolaboracije sa nekima od njih, ili je direktno proizvod Belinda Design Concept Store-a. S obzirom na to da neki od partnera nemaju poslovne jedinice u BiH, mi smo tu da ih dobavimo za vas. Vaše je da nam pokažete prstom koji elemenat želite, a mi imamo način da vam isti dostavimo. U prostoru su funkcionalno i dekorativno izloženi elementi poput staklenih pregrada, tepiha, zidnih tapeta, namještaja, elemenata za kuhinju ili kupatilo, zidne lajsne, štukature i dr. Najlakše je da dođete i obiđete salon, a ako niste u prilici, trudimo se svakodnevno biti aktivni na Instagramu i Facebook-u, kako bismo vam približili djelić našeg rada – ističe za eKapiju Belinda Pušić.

Počeci i motivacija

Kako nam kaže Belinda, dok je studirala zamišljala je izgled njenog budućeg radnog stola, a to je bio dizajnerski prostor poput onih u časopisima ili filmovima, gdje je sve savršeno postavljeno od stolice, stola sve do olovke i heftarice, i nezaobilazno cvijeće na stolu.

- Moj prvi radni stol, pri čemu konkretno mislim na izgled i materijalizaciju stola, gdje sam radila kao pripravnik na poslovima urbaniste u državnoj firmi, nije bio ni blizu mog idealiziranja. Naravno istražila sam i ostale firme i arhitektonske biroe gdje nisam to pronašla. Kući sam sebi napravila radni kutak koji je bio savršeno posložen i mogla sam neprekidno crtati do kasnih sati. Krenula sam s interijerima jer je to bilo jedino što sam se usudila sama raditi bez ikakve prakse. Svjesna sam bila da ono što ne mogu pronaći moram sama da napravim. Olovku sam napravila, zlatnu heftaricu naručila na eBay-u, a usput sam otvorila i šest radnih mjesta u uredu koji je već izašao u časopisu - navodi naša saogovornica.

Dodaje da je glavna djelatnost firme stvaranje ideja za uređenje enterijera, a praksa je uči kako zaraditi na njima.

- Naučiću vas kako da se osjećate bolje i s lijepim priborom i lijepim prostorom – kaže nam Belinda i ističe da dokle god da je dogurala u ovom poslu, voli reći da je ovo tek početak.

- I baš kada pomislite da je to to od Belinde, uspijem vas iznova iznenaditi, i nadam se da će tako biti i u narednom periodu. Međutim, pored ovoga, glavni cilj jeste da sve što radimo bude svjetsko, a naše. Želim da sve ono što gledate po Instagramu kao nešto nedostižno i sa vau efektom, bude upravo pristupačno i na našim prostorima i bude dio vašeg interijera, jer može. Hajde da budemo oni koji će postaviti naredni standard i predstaviti neki stil, za kojim će drugi žudjeti.

Od ideje do realizacije

Belinda Pušić sa saradnicama (Foto: Vedran Miletić)Belinda Pušić sa saradnicama
Njihovi tim nudi spektar usluga koje počinju konsultacijama sa iskusnim arhitekticama, koje iza sebe imaju značajan i kvalitetan opus projekata. U razgovoru okvirno razrađuju ideje budućeg projekta, prema željama klijenta.

- Nakon toga dolazimo do konkretnijeg dijela realizacije te ideje, zavisno od potreba izvedbe projekta. Od izlaska na teren, arhitektice rade i na izradi idejnog, izvedbenog projekta, visokokvalitetnog 3D projekta - kako bi klijentu što bolje predočile zamisao u vizual, nadzor izvođenja radova, te, možda i najmanje omiljen dio posla za klijenta, preuzimamo za njih i dostavljanje svih elemenata u interijeru kao i njihovu montažu – pojašnjava nam postupak od ideje do realizacije.

Projekat koji joj je najbliži srcu je stan koji je radila za svoju majku. Drago joj je što klijenti prepoznaju da u svoj rad ulaže i emocije.

- Teško ih rangiram, ali neka ostane ovaj projekat kao posebno drag i teško da će ga bilo koji nadmašiti. Ne bih ni voljela da izdvajam posebno neke projekte, jer su svi na svojstven način i bitni i lijepi i u svaki je uložena ista količina truda, tako da su svi posebni.

Kroz praksu joj se pokazalo da među klijentima ima i onih koji su laici, ali i onih koji su i te kako osvješćeni ili su školovani za enterijer.

- Jednostavno naučite komunicirati sa svima. Bez obzira na to kakav stil naša firma nosi, prva i najbitnija stvar jeste da se klijent sasluša, nebitno kakve želje i ideje ima. Onda je na nama zadatak da ih sumiramo i prezentujemo klijentu. Nema tu nametanja ideja, niti od strane klijenata niti nas. Ako nešto jednostavno ne funkcionira, to se ne radi i traži se najbolje rješenje koje odgovara svima. Nama je u cilju da se ispoštuje sve što klijent želi i u većini slučajeva, s obzirom na to da smo već jedan "uhodan" arhitektonski i dizajnerski studio, sa punim povjerenjem nam prepuštaju kompletno obavljanje projekata.

Kako biraju brendove?

Kada biraju brendove sa kojima će sarađivati, kaže nam Belinda, postoje dva kriterijuma na koje obraćaju pažnju.

- Prvi je da gledamo ono što je trenutno u trendu, a sa druge strane biramo kvalitet i ako ispunjavaju naše kriterije, nije nam bitno sa koje strane svijeta dolaze. Trudimo se ispoštovati obje stavke, i mislim da su to i stvari koje klijenti prepoznaju kod nas i da upravo zbog toga i dolaze u naš studio i traže naše usluge. Sa dosta brendova imamo već dugogodišnju suradnju, gdje se kreiralo i uzajamno povjerenje, samim time i posebna mreža komunikacije. Upravo ovim umrežavanjem smo postigli to da mi budemo centralna točka za sve što klijentu treba.

Kvaliteno uređen poslovni prostor za zadovoljne radnike

Kako urediti poslovni prostor zavisi od vrste poslovanja kompanije, ali i o željama klijenta, poručuje Belinda.


- Teško je tu pričati o nekom konkretnom trendu, jer je to vid dizajna gdje se puno više moramo brinuti oko ergonomske prilagodbe prostora, prije svega. Okvirno rečeno, ono ka čemu težimo jeste da se izađe iz okvira klasičnog uređenja, čak i u segmentu poslovnog prostora. Kako mislimo na svaki vizuelni detalj prilikom uređenja interijera, u istoj mjeri se posvećujemo i funkcionalnosti. Poslovni prostori su izuzetno zahtjevni za uređenje, jer su to prostorije koje u isto vrijeme trebaju buditi produktivnost kod radnika, a onda i da budu prilagođeni i za odmor radnika, za tzv. punjenje baterija.

Belinda Pušić (Foto: Vedran Miletić)Belinda Pušić
Ono što mogu napomenuti kao bitne stvari na koje posebno pazimo je izvori svjetlosti, od prirodne pa do vještačke instalirane u prostor, s obzirom na to da mi ne biramo prostor, već nam je dodijeljen. Gledamo kako prostor učiniti što prozračnijim i "laganijim". To nećemo samo postići odsustvom elemenata u prostoru, već odabirom pravih – savjetuje Belinda i dodaje da bi se podjela prostora trebala raditi ili komadima namještaja, ili staklenim pregradama, sve kako bi se izbjegao bilo kakav osjećaj skučenosti i težine.

- Moramo paziti na odabir boja svakog elementa, ako klijent, kompanija za koju se prostor uređuje ima već postojeću temu svoga brenda, protkati ćemo je suptilno kroz zidne obloge, volumen namještaja, ili tekstil.

Dodaje i da je za produktivnost zaposlenih neobično važan kvalitetno uređen enterijer.

- Samo pogledajte kako izgleda naš Belinda Design Concept Store u Sarajevu i sve će vam biti jasno. Da se razumijemo, u sam prostor uložen je poseban trud, od ideja do pomoći naših partnera te volje majstora. Sama sam radila na njemu, skoro i nisam spavala dok su se radovi obavljali, ne samo da bude ugodan već savršen. Uspjeli smo postići da ono kako se mi osjećamo ovdje, prenesemo i na vas kada nas posjetite. Svjesna sam da je svaki posao stresan, ali nekako mi je naš posebno. Uzimajući u obzir sve što obavljamo ovdje, itekako je ugodno uređen ambijent bitan ne samo za rad uposlenika već i raspoloženje kroz čitav dan, kao i nakon radnog vremena. U suštini ako želite sretne uposlenike kvalitetne rezultate na kraju dana, morate im priuštiti prostor za to - zaključuje Belinda.

Senka Trivić



Fotogalerija
Belinda Design Concept Store u Sarajevu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.