NavMenu

Na samo 3 kilometra od Podgorice smješten je antički grad Duklja (VIDEO)

Izvor: Media Biro Ponedjeljak, 25.10.2021. 09:11
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / JamesDeMers)
Turistička organizacija Podgorica predstavila je nedavno novi promotivni film "Antička Duklja" sa ciljem dodatne promocije i turističke valorizacije ovog izuzetno važnog lokaliteta u kulturnom, istorijskom i turističkom smislu.

Tokom predstavljanja promotivnog filma, direktorica TO Podgorica Irena Rogošić navela je da je uvjerena da će ovaj film i brojne promotivne aktivnosti ne samo privući pažnju turista nego i probuditi svijest domaće javnosti o kakvom bogatstvu se radi i šta sve možemo da postignemo i dobijemo adekvatnom valorizacijom i uređenjem tog prostora.

Na samo 3 kilometra od Podgorice, arheološki lokalitet Duklja na čaroban, a istovremeno i dramatičan način prikazuje jednu epohu i svjedoči o civilizacijskim tokovima i bogatom kulturnom i istorijskom nasljeđu Glavnog grada.

- Promotivni film o Duklji značajan je i zbog načina na koji je urađen, zbog spleta različitih umjetnosti kojim se promoviše lokalitet - istakla je dr Anastazija Miranović, stručni konsultant na projektu.

- Ovo je jedan divan projekat Turističke organizacije Podgorice koji treba da bude dobro podržan i da se plasira što više može, jer je ovo samo početak adekvatne valorizacije Duklje - zaključila je Miranović.

Da su građani Podgorice i Crne Gore privilegovani zbog ovako značajnog arheološkog lokaliteta potvrdio je i glavni protagonista filma, Konstantin Kostjukov, koji je sa zadovoljstvom dao svoj lični pečat ovom projektu te naveo da u daljoj promociji filma najznačajniju ulogu imaju mediji.

- Mi smo pokušali da osvijetlimo značaj tog lokaliteta i da blagom rekonstrukcijom atmosfere zaokružimo jednu formu koja će imati snagu i podstaći sve nas da snažnije razmišljamo o tom izuzetnom lokalitetu - istakla je Vanja Pantović, direktorica Baletske škole Princeza Ksenija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.