NavMenu

Najveći snadbjevač avio hrane počeo sa implementacijom Halal standarda

Izvor: eKapija Utorak, 14.09.2010. 14:26
Komentari
Podeli

Najveći svjetski snadbjevač avio hrane, jela i pića u narednom će periodu početi sa implementacijom zahtjeva Halal standarda i posluživanjem halal hrane.

Kompanija Gategroup odlučila se na ovaj korak nakon učestale potražnje za jelima koja su pripremljena po islamskim principima i zahtjevima Halal standarda na relacijama iz Azije i Bliskog Istoka, uključujući Dubai i Abu Dhabi.

"Naš cilj je da naše poslovanje uskladimo sa zahtjevima potrošača halal hrane", rekao je Guy Dubois, izvršni direktor švicarske korporacije Gategroup, čija kompanija Gate Gourmet snadbjeva halal hranom avio kompanije Delta, Cathay Pacific i British Airways. "Ako proizvedemo sve po zahtjevima halal standarda, smanjit ćemo kompleksnost i povećati isplativost".

Prva halal kuhinja će biti uskoro otvorena na aerodromu Heathrow u Londonu, gdje se priprema hrana za 14 svjetskih avio kompanija, uključujući i British Airways.

Peter van Niekerk, šef Gategroup u Velikoj Britaniji, rekao je da će novi, 3 miliona dolara vrijedan halal objekat na aerodromu Heathrow, doprinijeti da se ostvare planirani prihodi i zadovolje zahtjevi putnika.

Kompanija Gate Gourmet priprema više od 200 miliona obroka godišnje u svojih 100 avio kuhinja u više od 25 zemalja.

Svinjetina i alkohol su strogo zabranjeni u pripremi halal jela, i bilo koje meso u njima mora biti od životinja zaklatih po islamskim propisima i zahtjevima Halal standarda.

izvor: myfoxboston.com

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.