NavMenu

Prezentirana nova faza općinskog razvojnog programa RMAP

Izvor: Dnevne novine SAN Petak, 16.12.2005. 16:06
Komentari
Podeli

U Sarajevu je 15. decembra 2005. godine prezentriana nova faza Općinskog razvojnog programa zasnovanog na poštivanju ljudskih prava pod nazivom RMAP za 2006. godinu. Projekt predviđa pružanje pomoći pri izradi lokalnih razvojnih strategija za pet odabranih općina, uz osigurana sredstva za implementaciju prioritetnih projekata definiranih općinskim razvojnim strategijama iz prethodne faze. Rijeć je o općinama Breza, Ilijaš, Kiseljak, Olovo i Visoko.

Strategije razvoja općina odnose se na oblasti ekonomije, socijalne zaštite, javne uprave, zdravstva, obrazovanja, zaštite okoliša, infrastrukture te kulture. Japan se priključio naporima na realizaciji ovog programa sa 500.000 USD.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.