NavMenu

Otvoren poziv za apliciranje za mjesto u Linnovate Tehnološkom parku

Izvor: eKapija Srijeda, 20.10.2021. 09:27
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay/Sanu As)
Linnovate Tehnološki Park iz Livna je pozvao sve inovativne i poduzetnički orijentisane osobe, kao i postojeće mlade firme da prijave svoje poslovne ideje za mjesto u poslovnom inkubatoru.

- Glavni fokus za inkubator su inovativne ideje bazirane na znanju i stvaranju nove vrijednosti, te želja da se u sklopu inkubatora izraste u ozbiljnu firmu koja svoje poslovanje zasniva na primjeni novih tehnologija. Također, u inkubator se mogu prijaviti i postojeće firme, obrti i obiteljska gospodarstva, ne starija od tri godine koje žele unaprijediti svoje poslovanje - navodi se u pozivu.

Kako se dodaje, u poslovnom inkubatoru Linnovate Tehnološkog parka pomažu klijentima u razvijanju poslovnih ideja i stvaranju novih poslova kroz omogućavanje okruženja za razvijanje posla, pristupima mentorstvu i investitorima, kao i pružanje podrške u marketinškim aktivnostima i unaprijeđenu prodaje.

- Za kandidate koji imaju dobar temeljni koncept poslovne ideje, te koji zadovolje kriterije i žele nastaviti razvoj svoje ideje, Linnovate TP predviđa besplatnu pred-inkubaciju koja uključuje smještajne usluge, konzalting i trening na maksimalan period do šest mjeseci. Za kandidate i poduzeća koja su već razvila svoje ideje, ali ih žele unaprijediti, Inkubator nudi uređen uredski prostor, poslovno savjetovanje, određenu financijsku podršku, usluge treninga i sale za sastanke u periodu do 36 mjeseci pod subvencioniranim uvjetima.


Prijavite se mogu punoljetni građani BiH ili iz inostranstva koji imaju inovativne ideje i žele pokrenuti vlastiti posao na području Hercegbosanske županije, kao i timovi koji imaju inovativne ideje i žele pokrenuti vlastiti posao i osobe koje žele razviti svoje istraživanje u poslovni poduhvat, startup ili mlada poduzeća, obrti ili obiteljska gospodarstva koja se nalaze u početnoj fazi poslovanja

Javni poziv će biti otvoren do 31. oktobra, a dodatne informacije se mogu pogledati OVDJE.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.