NavMenu

(FBiH) Završena 2. konferencija informacionog društva u Sarajevu, izvoz softverskih usluga u porastu

Izvor: Oslobođenje Petak, 25.02.2005. 12:00
Komentari
Podeli

HERMES SoflLab Sarajevo zadovoljan je učešćem na 2. konferenciji informacionog društva zaključenoj u utorak 21.02.2005. godine u Sarajevu. Za ovu kompaniju bila je to izuzetna prilika da prezentira iskustva stečena implementacijom rješenja informacionih tehnologija koja korisnicima omogućavaju lakši, pristupačniji i efikasniji način dostupa i poslovanja sa javnom upravom. Oni su tržištu BiH i preduzećima sa područja telekomunikacija, bankarstva i javnog sektora ponudili nove poslove uz očekivanje da će ih realizovati. Njihova rješenja, uvođenja elektronskog poslovanja među poreskim obveznicima i upravom, kreiranje i održavanje mobilnih usluga, pobudila su interesovanje učesnika ovog skupa. Kompanija u Sarajevu osnovana 1997. godine smatra se prvom stranom investicijom u BiH nakon Dejtona. Do sada je ostvarila izvoz vrijedan više od 10 mil. KM, a samo 2004. godine prodajom softverskih usluga 1,8 mil. KM. Upošljava 45 inzenjera informatičara a kako je najavio direktor firme u Sarajevu Edo Krivdić moguće je da će veoma brzo uposliti novih 40.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.