NavMenu

Uskoro gotovi prvi sadržaji budućeg sportsko-rekreacionog centra Zlatno polje u sarajevskoj općini Novi Grad

Izvor: eKapija Utorak, 19.10.2021. 12:41
Komentari
Podeli
(Foto: Bplanet/shutterstock.com)
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, sa saradnicima i izvođačem radova, u petak, 15. oktobra, je obišao lokaciju na kojoj se gradi sportsko-rekreacioni centar Zlatno polje u Naselju heroja Sokolje, gdje su u toku završne pripreme za postavljanje umjetne trave, a ove godine u budžetu je planirano 440.000 KM.

Načelnik Efendić kazao je da je planiran jedan sportski teren sa umjetnom travom koji će imati rasvjetu i tribine, prenosi općinski sajt.

- To je ono što očekujemo da će biti završeno u ovoj godini. Jedan dio sportskih sadržaja naravno razvijat ćemo već od sljedeće godine u skladu sa finansijskim mogućnostima. Dobili smo jedan veliki ravni teren od 8.000 kvadrata. Sokolje je kao naselje gusto naseljeno, nije imalo nikakvih ni sportskih, ni dječijih igrališta, osim jednog malog dječijeg igrališta. Zaista će ovi sadržaji puno značiti stanovnicima ovog naselja - kazao je Efendić.

Osim terena sa umjetnom travom, SRC će imati još jednu univerzalnu sportsku plohu za druge sportove sa plastičnom podlogom za odbojku, košarku i ostale sportove. Pored toga bit će jedna staza oko cijelog kompleksa sa "tartan" podlogom za trčanje.

U drugoj fazi planiran je jedan objekat u kojem bi se nalazile svlačionice i fitness centar sa kafeterijom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, Finansije

Jedinstveni TAG uređaj biće vezan za kreditnu karticu

Usklađivanje sistema elektronske naplate putarine na auto-putevima Srpske i Srbije korisnicima usluga znatno će olakšati plaćanje putarine.putarine Omogućiće i rasterećenje saobraćajne mreže i smanjenje gužvi. Upotreba jedinstvenog taga trebala bi da počne početkom turističke sezone, kažu u Autoputevima Srpske. - Funkcionisaće na način da funkcioniše i u Republici Srpskoj i u Srbiji, sa istim tagom će se moći prolaziti i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.