NavMenu

Fast food lanac iz Rijeke otvara prve restorane u SAD

Izvor: Bonitet Ponedjeljak, 18.10.2021. 15:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Parezanović)Ilustracija
Fast food lanac Surf'n'Fries, iz Rijeke, otvorio je prvu radnju u SAD i to preko ugovora sa čuvenom kompanijom Wallmart.

To je na društvenoj mreži Facebook saopštio Andrija Čolak, vlasnik ovog hrvatskog startapa i najavio još preko 300 radnji koje će ova franšiza otvoriti u SAD.

Kako podsjećaju hrvatski mediji, Surf’n’Fries je već ranije potpisao ugovor o franšiziranju svog pomfrita na stadionima u Ujedinjenom Kraljevstvu i Francuskoj, a njihovi kiosci već su dostupni i u Australiji i mnogim drugim državama (u Srbiji, tj. Beogradu od 2019.godine).

Čolak u svom postu naglašava da do sada ni jednom evropskom brandu nije pošlo za rukom da dobije ugovor sa Volmartom, ali i da su zbog specifičnosti tržišta morali da promene ime "jer "Surf" u Americi podrazumeva riblje proizvode, a naše pozicioniranje je u "chicken" (piletina) segmentu, tako je nastala SURFI N’ CHICKEN".

- Sve ovo smo uradili sopstvenim snagama, bez spoljnog finansiranja, u doba kada su nam sve radnje bile pozatvarane zbog pandemije te su nam prihodi bili ravni nuli - kaže Čolak.

Surf’n’Fries, su 2009. osnovali Andrija Čolak i Denis Polić, a spada u pionire hrvatske startap scene. Svoj prvi objekat otvorili su u Rijeci u kojem su pokrenuli prodaju prženih krompirića u originalnoj i inovativnoj ambalaži. Od malog biznisa uspjeli su da naprave svjetsku priču i još su uvijek pionir u franšiziranju hrvatskih brendova hrane.

- Možda je u počecima poslovanja ključ našeg uspjeha bio upravo u jednostavnosti. U prvoj smo godini prodavali hiljadu porcija pomfrita na dan, što je bilo enormno za tako malen biznis - ispričao je nedavno Čolak za Jutarnji list.

- Vjerujem da je upravo naša originalna ambalaža od samih početaka doprinijela popularnosti našeg brenda. Kupci koji su tad kupili Surf ’n’ Fries pomfrit, prošetali bi riječkim Korzom, drugi bi prolaznici primjetili atraktivnu ambalažu i vrlo brzo bi i oni stigli po svoju porciju. Tako je naš koncept u vrlo kratkom roku postao vrlo uspješan - rekao je Čolak i dodao da su inspiraciju za inovativan koncept dobili zahvaljujući riječkom fast foodu koji je poslovao sedamdesetih godina prošlog vijeka.

- Imali su klasičan, belgijski način posluživanja pomfrita, koji su stavili u fišek - priča on i dodaje da se ljudima svidjelo da nose cijeli obrok u samo jednoj ruci.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.