NavMenu

U toku završni radovi na izgradnji sportskog terena sa vještačkom travom u Novom Gradu Sarajevo - Naredne godine se uvode novi sadržaji

Izvor: eKapija Nedjelja, 17.10.2021. 07:40
Komentari
Podeli
(Foto: Bplanet/shutterstock.com)
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, sa saradnicima i izvođačem radova, u petak je obišao lokaciju na kojoj se gradi sportsko - rekreacioni centar ''Zlatno polje'' u Naselju heroja Sokolje, gdje su u toku završne pripreme za postavljanje umjetne trave, a ove godine u budžetu su planirana sredstva u iznosu od 440.000 KM.

Načelnik Efendić kazao je da je planiran jedan sportski teren sa umjetnom travom koji će imati rasvjetu i tribine. - To je ono što očekujemo da će biti završeno u ovoj godini. Jedan dio sportskih sadržaja naravno razvijat ćemo već od sljedeće godine u skladu sa finansijskim mogućnostima. Dobili smo jedan veliki ravni teren od 8.000 kvadrata. Sokolje je kao naselje gusto naseljeno, nije imalo nikakvih ni sportskih, ni dječijih igrališta, osim jednog malog dječijeg igrališta. Zaista će ovi sadržaji puno značiti stanovnicima ovog naselja - kazao je Efendić.

Pored terena sa umjetnom travom SRC će imati još jednu univerzalnu sportsku plohu za druge sportove sa plastičnom podlogom za odbojku, košarku i ostale sportove. Pored toga bit će jedna staza oko cijelog kompleksa sa ''tartan'' podlogom za trčanje. U drugoj fazi planiran je jedan objekat u kojem bi se nalazile svlačionice i fitness centar sa kafeterijom, istakli su iz ove Općine.


Općina Novi Grad ima potrebu i kontinuirano radi na izgradnji dječijih igrališta unutar naselja. Trenutno se rade projektovanja za nekoliko dječijih i sportskih igrališta, koji će biti u planu kroz budžet Općine Novi Grad za narednu godinu. Jedno od njih gradit će se u Boljakovom Potoku, kao i u drugim naseljima širom Novog Grada.

Adis Šahmanija, član Savjeta mjesne zajednice, kazao je da u Naselju heroja Sokolje nemaju nijedan sportski sadržaj za djecu. - Ovo je veliki projekat koji će biti od izuzetnog značaja za našu dječicu, a dodatni plus je što je u blizini škole - rekao je Šahmanija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.