NavMenu

Izgradnja tunela na putu Tuzla-Zvornik u završnoj fazi

Izvor: eKapija Srijeda, 13.10.2021. 14:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Nikifor Todorov/shutterstock.com)Ilustracija
Rok za sanaciju tunela Čaklovići na magistralnom putu Tuzla – Zvornik je istekao prije četiri dana, a iz Cesta Federacije BiH pojašnjavaju da je izvođaču potrebno još mjesec dana kako bi u potpunosti završio radove.

– Radovi na sanaciji tunela u Čaklovićima su u završnoj fazi. Trenutno se odvijaju radovi na pripremi kolovozne površine za asfaltiranje, hidroizolaciji tunela i priprema za realizaciju sekundarne obloge mlaznim betonom. Konačni završetak radova očekuje se za cca mjesec dana, isključujući eventualne neočekivane okolnosti koje mogu utjecati na dinamiku radova – izjavila je Feni Amela Vlajčić iz Cesta FBiH.

Vrijednost ugovora je skoro 3 mil KM, a vrši se u okviru Projekta sanacije šteta nakon poplava i modernizacije cesta u FBiH. Radovi su započeli početkom aprila, a prvobitni rok za završetak radova je bio pet mjeseci, prenosi Tuzlainfo.ba.

Obilaznica kroz naselje Vasići, koja se koristi tokom trajanja sanacije tunela, pretrpjela je tokom kišovitog perioda značajna oštećenja koja uzrokuju probleme vozačima, ali i lokalnom stanovništvu. Riječ je o frekventnoj dionici koja povezuje Tuzlu sa njenim opštinama Kalesija, Sapna, Teočak i dalje prema Republici Srpskoj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.