NavMenu

Bugarska kompanija Minimet commodities počela gradnju fabrike za završnu obradu čeličnih limova u Kovinu

Izvor: Večernje novosti Srijeda, 13.10.2021. 09:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bogdanhoda/shutterstock.com)Ilustracija
Sa skoro dvije godine zakašnjenja, zbog epidemiološke situacije, bugarska kompanija Minimet commodities počela je da gradi fabriku za završnu obradu čeličnih limova u industrijskoj zoni u Kovinu.

Investicija je vrijedna oko 8 mil EUR i otvoriće 250 radnih mjesta, od kojih je 130 predviđeno za visokoobrazovani kadar.

Sada je u toku prva faza radova - izgradnja pogona od 2.500 kvadrata, u kom će biti smještene dvije linije za sječenje i profilisanje lima. Tu će, za početak, biti angažovano 50 radnika, a predviđeno je da proizvodnja počne u maju ili junu iduće godine. Druga, ujedno i završna faza podrazumijeva izgradnju pogona za pocinkovanje lima, koji će biti u funkciji 2024.

Investitor je već sada nagovjestio da će zarade u toj fabrici biti visoke i da će radnici kući nositi oko 1.000 EUR.

- Naši radnici će imati značajno veću platu od prosječne plate u ovom regionu. Mjesečno će dostizati i do 1.500 EUR bruto, ali to će, svakako, zavisiti od obima naše proizvodnje i, prije svega, stanja na tržištu - najavljuje Valentin Zahariev, predstavnik kompanije Minimet commodities čije je sjedište u Beogradu.

Bugari su za svoju fabriku izabrali baš Kovin, zbog povoljnih uslova za investitore, ali i blizine željezare i luke u Smederevu i koridora 7 i 10, kao važnih transportnih puteva. Lokalna samouprava im je za tu namjenu prodala opštinsku parcelu od osam hektara, u bloku 117 industrijske zone.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.