NavMenu

Niko neće FAM Jelšingrad

Izvor: Nezavisne novine Petak, 10.09.2010. 08:53
Komentari
Podeli

Prvi pokušaj prodaje imovine banjalučke FAM "Jelšingrad" je propao nakon što niko od zainteresovanih kupaca nije htio da za fabrički objekat plati 9,47 miliona KM.

Na prvu prodaju fabričkog objekta, koji je nuđen za polovinu procijenjene vrijednosti, a koji je prvi od ukupno četiri segmenta koji su ponuđeni na licitaciji, prijavile su se auto-kuća "Jajčević" i "Hypo Alpe Adria group".

Međutim, oba potencijalna kupca su odustala.

Aleksa Nježić, stečajni upravnik u ovom preduzeću, nije želio da ulazi u analize zbog čega su prijavljeni kupci odustali, ali je istakao da se često dešava da su ponuđači čekajući novo smanjenje cijene znali dočekati obrnutu situaciju na sljedećoj licitaciji, odnosno njeno povećanje.

"Cijena imovine FAM 'Jelšingrad', prema odredbama Zakona o izvršnom postupku RS, ne može završiti ispod jedne trećine procijenjene vrijednosti preduzeća, a još je prerano govoriti o tom umanjenju", rekao je Nježić, najavljujući da će naredna licitacija biti održana 14. oktobra.

Skupština povjerilaca FAM "Jelšingrad" ranije je izglasala plan reorganizacije u stečaju ovog preduzeća, prema kojem će njegova imovina biti prodavana po segmentima, među kojima prvi segment čini fabrički objekat za proizvodnju. Nakon toga uslijedila bi prodaja segmenta na kojem je izvršena parcelizacija za stambenu izgradnju, treći dio je slobodna fabrička površina, a četvrti je vrelovod u dužini od 4,5 kilometara.

Za preostala tri segmenta FAM "Jelšingrad" nije bilo zainteresovanih kupaca. Ukupna procijenjena vrijednost svih segmenata FAM "Jelšingrad" iznosi 24 miliona KM, dok potraživanja preko 1.500 povjerilaca FAM "Jelšingrad" trenutno iznose više od 30 miliona KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.