NavMenu

IRB RS otvorila poslovnicu u Trebinju - Uskoro novi aranžman sa Svjetskom bankom za privrednike vrijedan 40 mil KM

Izvor: Glas Srpske Petak, 08.10.2021. 13:49
Komentari
Podeli
(Foto: love work 51/shutterstock.com)
Poslovnica Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske za Hercegovinu otvorena je u petak, 8. oktobra, u Trebinju. Poslovnicu su otvorili ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, direktor IRB-a Dražen Vrhovac i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Vidović je nakon otvaranja rekla da IRB gazduje državnim kapitalom i osnovan je sa zadaćom da bude najpovoljnija banka stanovnicima i privrednicima Republike Srpske.

- Tu su linije za privrednike i linije za rješavanje stambenih kredita. IRB je do sada opravdao povjerenje i mnogim privrednicima i građanima omogućio da riješe svoje stambeno pitanje - rekla je Vidović novinarima.

Ona je dodala da je proširenje kancelarija IRB-a u Republici Srpskoj dobro jer će ljudi moći da dođu da se konsultuju, ali i da iznesu ideje kako bi IRB popravio poslovanje.

Petričević je rekao da resorno ministarstvo usko sarađuje sa IRB-om, te dodao da je u toku realizacija komponente 2 sa Svjetskom bankom u okviru koje je obezbijeđeno 1.900.000 evra koji su djelimično plasirani u ovoj godini.

- Po tom osnovu ćemo imati javni poziv za podršku investicionim projektima, za nabavku novih tehnologija i za iduću godinu - rekao je Petričević.

Vrhovac je rekao da je širenje mreže poslovnica znak stabilnosti i uspješnog poslovanja banke, a za hercegovačke privrednike podrška.


On je naveo da će IRB putem svojih poslovnica moći da radi kvalitetniji monitoring jer je veoma važno da sredstva imaju strogu namjenu za koju su i odobrena.

- Uskoro očekujemo da prezentujemo naš novi aranžman koji smo, zajedno sa Ministarstvom finansija, uradili sa Svjetskom bankom od preko 40 mil KM. Sredstva će biti direktno usmjerena za privrednike koji su imali pad prihoda na osnovu pandemije. To je još jedna direktna podrška našim privrednicima - rekao je Vrhovac.

On je istakao da je otvaranje poslovnice znak podrške Vlade Republike Srpske.

Ćurić je rekao da je otvaranje kancelarije IRB-a u Trebinju značajno, jer je u posljednje tri godine putem IRB-a investirao u grad kroz razne projekte više od 400.000 KM.

On je izrazio nadu da će taj iznos u budućnosti da bude i veći.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.