NavMenu

TK: Smanjena proizvodnja mlijeka

Izvor: Fena Petak, 03.09.2010. 09:57
Komentari
Podeli

Grupacija za mlijeko Tuzlanskog kantona upozorava na smanjenje proizvodnje mlijeka.

Uzrok su, kako se navodi, poplave koje su otežale proljetnu sjetvu, tako da je površina zasijana krmnim biljem ove godine manja nego ranije. To se odnosi prvenstveno na kukuruz, koji je osnovni sastojak stočne hrane.

"Novčana podrška prijeko je potrebna proizvođačima mlijeka jer su porasli troškovi proizvodnje", rekao je predsjednik Grupacije za mlijeko pri Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla Jovo Radić.

On smatra da bi vlast trebala obezbijediti dodatna sredstva za saniranje šteta, a još nisu isplaćeni ni zakonski predviđeni podsticaji. Proizvođači mlijeka iz Tuzlanskog kantona ukazali su na potrebu za povećanjem otkupne cijene po litri mlijeka, koja sada iznosi oko 40 feninga.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.