NavMenu

Za razvoj poduzetništva u KS biće plasirano više od 100 mil KM kredita - Potpisani ugovori sa tri banke

Izvor: eKapija Nedjelja, 26.09.2021. 08:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: love work 51/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar privrede KS Adnan Delić potpisao je u petak ugovore sa predstavnicima triju banaka (UniCredit Bank, Sberbank BH i Bosna Bank International) koje su odabrane za plasiranje kreditne linije u okviru provođenja najvažnijih programa iz Godišnjeg plana male privrede za 2021. godinu.

Nakon provedenog postupka po javnom pozivu za izbor banaka partnera ovom ministarstvu, kako je kazao Delić, odabrane su banke putem kojih će u okviru finansijske pomoći malim privrednicima u Kantonu Sarajevo biti plasirano više od 100 mil KM, uz stopostotnu subvenciju kamata od Ministarstva privrede KS.

- Radi se o dosad najvećem iznosu poticajno kreditnih sredstava za privredu na području KS i iznosi 107,85 mil KM, a sredstva će biti implementirana putem triju odabranih banaka. Cilj svih ovih programa jeste unapređenje poslovnog ambijenta, očuvanje i otvaranje novih radnih mjesta, kao i novih privrednih subjekata - rekao je Delić.

Predsjednica Uprave UniCredit Bank Amina Mahmutović je nakon potpisivanja ugovora izjavila da vjeruju da će se na taj način olakšati privrednim subjektima sa sjedištem u KS u iznalaženju najboljih rješenja za njihovo poslovanje. Poboljšanjem poslovanja, kako je istakla, otvorit će se nove mogućnosti za daljnji razvoj.

Predsjednik Uprave Sberbank BH Sarajevo je Jasmin Spahić je rekao da su posvećeni održivom razvoju poduzetništva, te da su mala i srednja preduzeća okosnica razvoja svake ekonomije.

- Posebno mi je drago da je Sberbanka dio ovog programa i da ćemo uz podršku i kapacitete zajedno sa Vladom KS i resornim ministarvom kroz praktična, konkretna rješenja pomoći privrednim subjektima u Kantonu – kazao je Spahić.

Uime Bosna Bank International (BBI) ugovor su potpisali predsjednica Uprave Emina Šišić i član Uprave Nedžad Gušić koji je izrazio uvjerenje da će implementacija ovog projeketa doprinijeti kreiranju novih radnih mjesta kroz proširenje obima proizvodnje i poslovnih mogućnosti malih i srednjih kompanija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.