NavMenu

Uskoro grant do 30 mil KM za projekat vodosnabdijevanja na području Doboja

Izvor: Glas Srpske Petak, 24.09.2021. 08:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jarous/shutterstock.com)Ilustracija
Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je juče da se uskoro očekuje povlačenje do 30 mil KM granta za koja je Gradska uprava aplicirala kod Evropske investicione banke i Svjetske banke s ciljem rješavanja problema vodosnabdijevanja svih dijelova ove lokalne zajednice.

- Suša je ove godine ukazala na sve probleme sa kojima se susreće gradski vodovod i zbog toga preduzimamo niz aktivnosti kako bismo rekonstrukcijom smanjili postojeće gubitke i uložili u nova izvorišta - rekao je Jerinić.

Jerinić je posjetio juče lokaciju na kojoj se radi kaptaža u Cericima u okviru projekta vodosnabdijevanja više od 400 domaćinstava mjesne zajednice Podnovlje, a obuhvatiće i dijelove mjesnih zajednica Božinci, Glogovica i Trnjani.

On je rekao novinarima da se radi o projektu u iznosu od oko 2,8 mil KM i da će se raditi u fazama naredne dvije do tri godine, te da je zadovoljan dosadašnjom dinamikom.

- Do sada smo uložili oko 900.000 KM. U planu je da se riješi problem pijaće vode građana Podnovlja, Božinaca, Trnjana, ali i drugih naselja na Vučijaku - izjavio je Jerinić.

On je naveo da je nedavno izvođač uveden u posao na izgradnji bunara u Pridjelu.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević rekao je da će rezervoar u izgradnji po završetku biti kapaciteta oko 180 metara kubnih.

- Prva faza, odnosno prva visinska zona je već urađena i voda je puštena za stotinjak domaćinstava. Druga visinska zona podrazumijeva izgradnju ove kaptaže i vodova prema Glogovici, dijelu Podnovlja, Ciglani i dalje prema Bosićima, a čuli ste od gradonačelnika da je predviđen i dio Trnjana i Božinaca - naveo je Kovačević.

Kovačević, koji je i mještanin Podnovlja, ukazao je na probleme sa vodom koji imaju građani područja Vučijaka, od kojih se većina bavi poljoprivredom i cisternama se snabdijevaju vodom.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.