NavMenu

U planu izgradnja dvije MHE u Kruščici - Genna iz Viteza i sarajevski Higracon traže urbanističku saglasnost

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.09.2021. 12:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: urbazon/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kantona Središnja Bosna pozvalo je mještane MZ Kruščica, zainteresirane fizičke i pravne osobe da nazoče i daju usmene komentare na javnoj raspravi, koja će se održati u sali Općine Vitez, u utorak, 5. oktobra 2021. godine, s početkom u 10 sati.

Predmet rasprave je izdavanje prethodne vodne saglasnosti po zahtjevima preduzeća Genna iz Viteza za MHE Kruščica 1 i Higracon iz Sarajeva za MHE Kruščica 2 u postupku pribavljanja urbanističke suglasnosti.

Zainteresirani mještani, fizičke i pravne osobe mogu svoje komentare dostaviti i u pisanoj formi Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, do 5.10.2021. godine, do 12 sati, poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva KSB Ul. Prnjavor 16 A i osobno na protokol ili e-mail: abdulah.burek@sbk-ksb.gov.ba.

- Napominjemo da će se javna rasprava zbog zaraze korona virusom COVID-19 održati uz korištenje svih propisanih mjera za sprječavanje širenja zaraze, odnosno fizička distanca najmanje 2 m, korištenje zaštitnih maski i rukavica i sl. - poručuju iz ministarstva.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.