NavMenu

Facebook od 2016. uložio 13 mlrd USD u bezbijednost

Izvor: Tanjug Četvrtak, 23.09.2021. 06:59
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Edar)
Kompanija Facebook (Fejsbuk) saopštila je da je od 2016. godine uložila više od 13 mlrd USD u bezbijednost i bezbijednosne mere, reagujući na navode Wall Street Jorunala da kompanija nije uspjela da popravi "štetne efekte platforme" koje su uočili analitičari.

Gigant društvenih mreža ističe da na bezbijednosti danas radi 40.000 ljudi, dok ih je prije pet godina bilo 10.000, prenosi Rojters.

Wall Street Jorunal je prošle nedelje, pozivajući se na stručnu reviziju internih dokumenata kompanije, objavio da je Facebook umanjio negativne efekte svoje aplikacije Instagrama na mlade korisnike i da je slabo reagovao na upozorenja zaposlenih zbog načina na koji platformu u zemljama u razvoju koriste trgovci ljudima.

- U prošlosti nismo dovoljno rano počeli da se bavimo bezbijednosnim izazovima u procesu razvoja proizvoda, ali smo iz temelja promijenili taj pristup - kaže se u saopštenju Fejsbuka.

Kompanija je dodala da je njena tehnologija vještačke inteligencije pomogla u blokiranju tri milijarde lažnih računa u prvoj polovini ove godine, kao i da je uklonila više od 20 miliona tekstova s lažnim sadržajem o koronavirusu i vakcinama.

Facebook ističe da sada uklanja 15 puta više sadržaja koji krše njene standarde o govoru mržnje na Facebooku i Instagramu nego u trenutku kada su to počeli da objavljuju 2017. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.