NavMenu

Japanski JIM Group zainteresovan za privrednu saradnju sa Istočnim Sarajevom

Izvor: eKapija Srijeda, 22.09.2021. 15:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ChameleonsEye/shutterstock.com)Ilustracija
Gradonačelnik Istočnog Sarajevo Ljubiša Ćosić razgovarao je danas sa japanskim biznismenom Tokihirom Ikedom, direktorom JIM Group i njegovim saradnicima o mogućnostima uspostavljanja saradnje u različitim oblastima, prvenstveno u turizmu i prehrambenoj industriji. Sastanak sa japanskim biznismenima organizovan je posredstvom amabasadora Bosne i Hercegovine u Japanu Siniše Berjana.

Gradonačelnik Ćosić zahvalio je gostima iz Japana, ističući da je Japan najveći donator u BiH, te da je japanski narod mnogo pomagao i pomaže građanima Republike Srpske.

- Istočno Sarajevo ima značajne turističke potencijale, šumska bogatstva, mogućnost za uzgoj i proizvodnju domaće, zdrave hrane. Smatramo da, bez obzira na teritorijalnu udaljenost, možemo ostvariti saradnju i pronaći zajednički interes - naglasio je Ćosić.

Ćosić je podsjetio da se Istočno Sarajevo početkom godine pridružilo međunarodnom Savezu opština i gradova "Gradonačelnici za mir", te da je to bio prvi korak u uspostavljanju saradnje sa Japanom. Gradonačelik je zahvalio i amabasadoru Berjanu, koji je, kako je istakao, najbolji predstavnik Istočnog Sarajeva u prijateljskom Japanu.

Japanski biznismeni rekli su da Istočno Sarajevo posjeduje veliki turistički i poljoprivredni potencijal, istakavši da su oni posebno zainteresovani za uvoz hrane.

Gosti iz Japana izrazili su nadu da će u narednom periodu biti ostvarena saradnja japanskih i domaćih univerziteta, te da će u budućnosti biti omogućena razmjena studenata.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.