NavMenu

Banjaluka dobija sportski centar na Laušu, investicija vrijedna 3 mil KM

Izvor: eKapija Utorak, 21.09.2021. 08:47
Komentari
Podeli
Banjaluka (Foto: Andrej Andic/shutterstock.com)Banjaluka
Banjaluka će dobiti moderan multifunkcionalan sportski centar na Laušu, sa atletskom stazom, dvoranom borilačkih sportova, kao i ostali sadržaj za poboljšanje trenažnih procesa sportista i rekreativaca, saopšteno je na sajtu Grada.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi oko 3 mil KM od kojih je milion maraka, koje će obezbijediti Republika Srbija, predviđen Nacrtom rebalansa gradskog budžeta. Dodatnih milion maraka Grad planira da obezbijedi kroz emisiju obveznica, nakon čega će se i taj iznos naći u prijedlogu rebalansa budžeta za ovu godinu.

Ova sredstva od 2 mil KM biće dovoljna da se izgradi stadion sa atletskom stazom, a u narednoj godini biće obezbijeđena dodatna sredstva od oko milion maraka za dvoranu borilačkih sportova.

Najveću korist od izgradnje ovog sportskog objekta imaće direktni korisnici – atletski i fudbalski klubovi, ali nemjerljiva je korist za društvenu zajednicu, ako se uzme u obzir činjenica da je atletika jedan od ključnih bazičnih sportova za pravilan razvoj djeteta i zdravlje naše populacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.