NavMenu

Sindikat trgovine RS ponovo pokreće kampanju za zabranu rada nedjeljom

Izvor: Srpska info Ponedjeljak, 20.09.2021. 08:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)Ilustracija
Sindikat trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti Republike Srpske ponovo pokreće kampanju za zabranu rada nedjeljom.

Sindikat ovu priču "gura" već tri godine, ali nisu naišli na veliku podršku opština, niti samih poslodavaca. Kako svaka opština uređuje rad na svojoj teritoriji, sada imamo šarenoliku situaciju, pa su tako prodavnice negdje nedjeljom zatvorene, negdje rade do 13, negdje do 16 časova, a u Banjaluci je tržnim centrima dozvoljen rad čak do 22 sata.

Nakon pauze zbog pandemije, predsjednik sindikata Goran Savanović najavljuje da u narednih 15 dana opet kreću s aktivnostima da se reguliše rad nedjeljom u trgovinama, što je velika želja radnika.

- Cilj je da se taj rad potpuno zaustavi ili ograniči u onim opštinama gdje to do sada nije urađeno. Konkretno, razgovaraćemo s opštinama, Savezom opština i gradova i s poslodavcima. Očekujemo da ćemo dobiti podršku, bar je tako najavljeno iz Ministarstva trgovine RS – precizirao je on za Srpskainfo.

Među prvima će, kaže, kontaktirati načelnike koji su se za neradnu nedelju zalagali u svojim predizbornim programima, a ideju još nisu realizovali.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.