NavMenu

Firma BTS iz Aranđelovca otvorila pogon za proizvodnju medicinske uniforme u Brčkom

Izvor: eKapija Srijeda, 15.09.2021. 15:33
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Lumen Photos/shutterstock.com)Ilustracija
Gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić juče je u krugu bivše fabrike Tesla u Brčkom obišao novootvorenu firmu BTS koja se bavi proizvodnjom medicinske opreme.

Gradonačelnik je kazao da je otvaranje BTS firme iz Aranđelovca iz Republike Srbije u Brčkom pokazatelj da je distrikt pogodna destinacija za ulaganje, navedeno je na sajtu Vlade Brčko distrikta.

- Raduje me da smo u prilici da tradiciju tekstilne industrije u Brčkom ponovo oživimo, da na neki način radnu snagu angažujemo s našeg Zavoda za zapošljavanje i ovo je samo jedna u nizu od investicija koje podstiču proizvodna radna mjesta. Mi ćemo nastaviti s podrškom poslovnoj zajednici i radujemo se da mjere koje Vlada Brčko distrikta poduzima, posebno u razvoju malih i srednjih preduzeća, dobija svoje konture i pozitivno usmjerenje - kazao je Kadrić, ističući da najveća zasluga za realizaciju ove investicije pripada savjetniku gradonačelnika distrikta Milošu Stankiću.

Vlasnik firme BTS iz Aranđelovca Bojan Tomić kazao je da je distrikt za ulaganja strateški dobra pozicija.

- Položaj Brčkog nam itekako odgovara. Tu su i subvencije koje daje Vlada, a također i jedna od bitnih stvari jeste što distrikt ima dosta kvalitetne radne snage. BTS isključivo proizvodi medicinske uniforme i ovdje se rade samo dva proizvoda – bluza i pantalone - kazao je Tomić.

Dodao je kako se nada povećanju broja zaposlenih te otvaranju prema Evropskoj uniji.

- Trenutno imamo 17 radnika. U prostoru u kojem se sada nalazimo možemo imati do 25 zaposlenih u smjeni, što znači da možemo imati ukupno 50 radnika i nadamo se da ćemo to dostići. Naš primarni cilj za neku dalju budućnost je otvaranje prema Evropskoj uniji - kazao je Tomić, saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.