NavMenu

Završen gasovod Sjeverni tok 2 - Prve isporuke 1. oktobra

Izvor: Tanjug Petak, 10.09.2021. 12:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Sergey_R/shutterstock.com)Ilustracija
Izgradnja gasovoda Sjeverni tok 2 u potpunosti je završena, saopštila je danas kompanija Gazprom. U saopštenju je navedeno da je predsjednik Upravnog odbora Gazproma Aleksej Miler rekao "na sastanku u 8.45 po moskovskom vremenu da je izgradnja gasovoda Sjeverni tok 2 u potpunosti završena", preneo je TAŠ.

Ranije je objavljeno da je operater projekta završio postavljanje posljednje cijevi Sjevernog toka 2. Kompanija očekuje da će gasovod pustiti u rad do kraja godine.

Prema navodima Gasproma, ove godine se gasovodom Sjeverni tok 2 može isporučiti 5,6 milijardi kubnih metara gasa.

Blumberg je, pozivajući se na izvore, javio da Gazprom planira da počne snabdijevanje gasom putem jednog kraka Sjevernog toka 2, od 1. oktobra, a kroz drugi krak do 1. decembra.

Sjeverni tok 2 čine dva kraka cjevovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, a proteže se od ruske obale preko Baltičkog mora do Njemačke.

Radovi na gasovodu su bili obustavljeni u decembru 2019. nakon što je kompanija Swiss Olsis odustala od polaganja cijevi zbog pretnji SAD-a sankcijama.

Izgradnja je nastavljena u decembru 2020. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.