NavMenu

Lidl mjerka lokacije i na izlazu iz Banjaluke - Kompanija još ne daje više informacija

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 08.09.2021. 08:45
Komentari
Podeli
(Foto: Herrndorff/shutterstock.com)
Njemački maloprodajni trgovinski lanac Lidl potvrdio je za Nezavisne da planira dolazak u BiH, mada nisu bili spremni da u ovom trenutku govore o detaljima.

Istovremeno, Nezavisne su od više sagovornika dobile nezvaničnu informaciju da se Lidl makar raspituje o mogućim lokacijama u BiH, uključujući i u blizini Sarajeva i u Banjaluci, kao najvećem gradu u RS, kojem gravitira nekoliko stotina hiljada ljudi.

Naime, Lidl očigledno razmatra da svoje prodajne objekte otvori u onim dijelovima BiH gdje živi veliki broj potencijalnih kupaca, što su područja Sarajeva i Banjaluke.

Iz Lidla su na upit Nezavisnih poslali korporativni tipski odgovor, ali se u njemu ipak može nazrijeti namjera da se pojave i na našem tržištu.

- Lidl neprestano preispituje moguće ciljeve proširenja i analizira tržišne uslove i potencijal kupaca. Tačno je da trenutno analiziramo tržište u BiH i da je predstavništvo registrovano u BiH - potvrdili su oni.

Dodaju da u ovom trenutku ne mogu davati više informacija o mogućem obimu aktivnosti ili lokacijama ili datumima eventualnih otvaranja.

- Lidl se zalaže za transparentnu komunikaciju i informacije i blagovremeno će komunicirati sa zaposlenima i zainteresovanim stranama - rečeno je Nezavisnim u Međunarodnom odjeljenju za odnose s javnošću ove njemačke kompanije.

Kao jedna od mogućih lokacija spominje se prostor u blizini Trna, na izlazu iz Banjaluke, kod brze ceste koja vodi ka Laktašima, ali, kao što je rečeno, zvanične potvrde zasad nema. Jedino što su Nezavisne nezvanično uspjeli da saznaju je da se interesuju za parcelu između 8.000 i 10.000 kvadratnih metara.

Moguća lokacija spomenuta je i u Istočnoj Ilidži, koja se nalazi u blizini Sarajeva.

Takođe nezvanično, Lidl bi bio zainteresovan za parcelu slične veličine kao u Banjaluci, s tim da bi trebalo da se nalazi u blizini aerodroma i s prilazom na Ulicu Kurta Šorka, odnosno Ravnogorsku u dijelu koji se nalazi u RS.

Marinko Božović, gradonačelnik Istočne Ilidže, pak, za Nezavisne kaže da nikakvih zvaničnih kontakata između predstavnika opštine i ove kompanije dosad nije bilo.

- Činjenica jeste da mi u opštini razvijamo poslovnu zonu, ulažemo u infrastrukturu, gradimo most i izvodimo druge projekte. Svaki investitor je naravno dobro došao u našu opštinu - rekao je Božović.

Inače, prije nekoliko sedmica su se pojavile informacije da će njemački Lidl glavni distributivni centar graditi na području RS, te da se s Božovićem sastao Alen Halamić, regionalni direktor Lidla za jugoistočnu Evropu. Navodno je na sastanku kao jedna od lokacija ponuđena parcela u naselju Vojkovići.

Na ovom sastanku Lidl je navodno potpisao i protokol s opštinom, a kojim se opština obavezuje da će osigurati sve uslove za njemačku kompaniju, od infrastrukturnih, saobraćajnih do otkupa i prenosa vlasništva s privatnog na opštinsko za navedenu lokaciju.

BHRT je javio da je Lidl kupio lokaciju u Istočnom Sarajevu, u blizini tržnog centra Tom.

Inače, Lidl je dosad u BiH registrovan na adresama u Sarajevu, Banjaluci i Brčkom.

Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Dolazak Lidla

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.