NavMenu

Strategija zaštite životne sredine RS gotova do početka 2022.

Izvor: eKapija Utorak, 07.09.2021. 15:12
Komentari
Podeli
(Foto: carballo/shutterstock.com)
Ministarka ekologije, prostornog uređenja i građevinarstva u Vladi RS Srebrenka Golić je rekla na sastanku sa ambasadorkom Kraljevine Švedske u BiH, Johanom Strokvist, da očekuje da će Strategija zaštite životne sredine Republike Srpske biti završena i usvojena početkom naredne godine.

Izrada ovog strateškog dokumenta je dio Projekta ESAP BiH 2030+ (Enivornmental Strategy and Action Plan), koji finansira Vlada Švedske, a realizuje Štokholmski institut za zaštitu životne sredine.

Strategija zaštite životne sredine Republike Srpske, zajedno sa strategijama za Federaciju BiH i za Brčko Distrikt činiće Strategiju zaštite životne sredine/okoliša za BiH za period do 2030+ godine.

Sagovornice su se dogovorile da nakon usvajanja ovih strateških dokumenata na svim nivoima vlasti, zajednički organizuju konferenciju na kojoj će predstavnicima međunarodnih finansijskih institucija i fondova prezentovati ove dokumente i pokušati obezbijediti donatorska sredstva za njihovu implementaciju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.07.2024.  |  Finansije

BiH neće dobiti milijardu evra od EU

Bosna i Hercegovina neće dobiti prvu tranšu od milijardu evra iz Plana rasta za Zapadni Balkan, kojeg je usvojila Evropska unija. – Nadležne vlasti u BiH su dostavile Evropskoj komisiji nacrt potpuno razrađenog Reformskog programa, koji je neophodna osnova za učešće u Planu rasta za Zapadni Balkan. Evropska komisija je pripremila svoju procjenu nacrta Reformskog programa BiH i komunicirala svoje komentare vlastima u BiH, tražeći da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.