NavMenu

Njemački DL Holding razvija biznis park u Beogradu - Potpisan sporazum sa kompanijom Auto Čačak

Izvor: Tanjug Četvrtak, 02.09.2021. 07:13
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Google maps)
Privredna komora Srbije pozdravila je sporazum o zajedničkoj kupovini BIP-a koji su potpisali njemački DL Holding iz Hamburga i Auto Čačak.

- Privredna komora Srbije pozdravlja potpisivanje sporazuma o zajedničkoj kupovini Beogradske industrije piva (BIP) iz stečaja i dolazak još jednog stranog investitora u našu zemlju - navodi se u saopštenju PKS.

Sporazum o zajedničkoj kupovini BIP-a za 2,09 milijardi dinara potpisali su predstavnici kompanije Auto Čačak kao dio konzorcijuma sa njemačkom kompanijom DL Holding iz Hamburga.

U kompaniji DL Holding ističu da su izuzetno zadovoljni što ulažu u tržište Srbije.

- Radujemo se našoj prvoj investiciji u Srbiji zajedno sa lokalnim partnerom Auto Čačak. Naš partner će dalje razvijati lokacije BIP-a u Krnjači i Čačku, dok će DL Holdnig svojim iskustvom i investicijama doprinijeti da lokacija na Mostarskoj petlji u centru Beograda postane najsavremeniji biznis park u Evropi - ističu u ovoj kompaniji.


Dodali su da će paralelno sa ovim procesom učiniti sve na ponovnoj afirmaciji brendova kompanije Beogradska industrija piva.

Kompanija DL Holding sa sjedištem u Hambrugu osnovana je 1994. godine i investira u različitim oblastima širom Evrope.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.