Izvor: eKapija | Četvrtak, 19.08.2010.| 15:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Auto-camp "Oaza" nadomak Sarajeva vrvi od turista iz svih krajeva svijeta

Moderno hotelsko naselje "Oaza" koje se nalazi u očuvanoj prirodi nadomak grada Sarajeva, a u okviru kojeg je na površini od 50.000 m2 prostire Auto- camp "Oaza", jedini u okolini Sarajeva ovih dana vrvi od turista koji su doputovali iz raznih krajeva svijeta iz Španjolske, Poljske, Češke, Holandije, Amerike, Koreje, Australije...

Svi kako saznajemo od osoblje "Oaze" žele obići znamenitosti Sarajeva, posebno Begovu džamiju, Vrelo Bosne, Žutu i Bijelu tabiju, Inat kuću... i ići dalje.

"Sarajevo je nešto lijepo čega se rado sjećaju, iako ovdje ostaju samo dan-dva", kažu u `Oazi`, naglašavajući kako se oni trude da svojom ljubaznošću učine te dane nezaboravnim.

Inače, ovo moderno i atraktivno naselje osim Auto-campa koje ima uređen mokri-sanitarni čvor i električnu energiju posjeduje 13 bungalova, 52 sobe (jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne).

Sobe su opremljene sa TWC, TV-sat, svaka soba posjeduje kupatilo sa tušem , sušilom za kosu i Internet konekcijom.

U sastavu "Oaze" se nalaze i ugodan restoran sa 180 mjesta sa ljetnom baštom kapaciteta 100 mjesta, salom za sastanke, vlastitim parking prostorom i igralištem za djecu.

U "Oazi" kažu kako je Auto-camp posebno pogodan za omladinski turizam i turiste na proputovanju.

"Auto-camp je član prestižne auto-moto kuće ADAC i otvoren je tokom cijele godine", kažu u "Oazi", pojašnjavajući kako turiste najviše privlače niske cijene kampiranja koje za dvije osobe iznose 18 eura bez takse, dok je cijena noćenja u bungalovima 50 KM sa doručkom.

D.K. - E. Ko.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.