NavMenu

Vlada HNŽ izdvaja 8 mil KM za održavanje cesta - Za poduzeća predviđene subvencije od 1,2 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 20.08.2021. 10:00
Komentari
Podeli

(Foto: Pixabay / schauhi)
Vlada HNŽ-usvojila je Plan i program Uprave za ceste Ministarstva prometa i veza za ovu godinu i Odluku o utvrđivanju metodologije implementacije projekta u ovoj i sljedećoj godini. Istaknuto je kako, u cilju očuvanja cestovne infrastrukture i sigurnosti na cestama, prioritet imaju redovito ljetno i zimsko, te investicijsko održavanje cesta za što je osigurano 8 mil KM.

Naglašeno je kako će se u ovoj godini završiti saniranje cesta Tromeđa- Zvirovići i Trnčina-Dobri Do. Uz ostale projekte, istaknuti su i sanacija ceste Kalovljakova luka-Milaševica, te Rujište –Zijemlja gdje će se uložiti po 500.000 KM.

Iz resora Ministarstva gospodarstva usvojen je Plan provedbe Programa razvitka malog gospodarstva HNŽ za 2021. godinu kojim su predviđene subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima u iznosu od 1,2 mil KM. Godišnjim planom predviđeni su poticaji poduzetnicima početnicima u iznosu od 150.000 KM, poticaji za tehnološki razvitak i digitalizaciju u iznosu od 750.000 KM, te poticaji obrtima, starim i tradicionalnim djelatnostima u iznosu od 300.000 KM, navedeno je u priopćenju.

Doneseno je više odluka o koncesijama, uz ostale dana je suglasnost na prijedlog ugovora o koncesiji za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za elektroenergetske objekte fotonaponskih elektrana, te solarnih fotonaponskih elektrana na lokalitetetima Pješivac i Hodovo u Općini Stolac.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.06.2024.  |  Industrija

Binas Bugojno povećava obim proizvodnje i zapošljava još 35 radnika

Namjenska industrija FBiH generator je razvoja Federacije BiH, a jedna od kompanija koja pridonosi tome jeste i Binas iz Bugojna. Nepovoljni procesi poslovanja, dugogodišnje stagniranje u radu, ne izvršavanje obaveza prema radnicima i kupcima su iza Binasa koji danas zapošljava više od 400 radnika. Zbog povećanja obima proizvodnje, početkom 2024. godine u radni odnos primljena su 92, a u narednom periodu taj broj će se povećati. Potreba

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.