NavMenu

Gradila se četiri godine, koštala 10 miliona: Završena zgrada Gimnazije "Dobrinja" i Pete gimnazije

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 16.08.2010. 15:45
Komentari
Podeli

Novoizgrađena zgrada Gimnazije "Dobrinja" i Pete gimnazije bit će predata na upotrebu učenicima ovih škola 1. septembra ove godine, usaglasili su danas s izvođačem radova ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo Safet Kešo i načelnik Općine Novi Grad Damir Hadžić prilikom obilaska ovog objekta.

Bila je ovo prilika da se ministar Kešo i načelnik Hadžić na licu mjesta uvjere s dinamikom izvođenja završnih radova na ovom reprezentativnom objektu u čiju je izgradnju uloženo oko 10.000.000.00 KM, kao i da usaglase detalje vezane za njeno opremanje i otvaranje.

"Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo je uložilo preko 8.000.000,00 KM, a Općina Novi Grad 3.000.000,00 KM. Oprema za ove dvije škole osigurat će se iz donacije Narodne Republike Kine, koju očekujemo da stigne u Sarajevo 22. augusta ove godine. Inače, ukupna vrijednost kineske donacije je oko 1.190.000,00 KM u školskoj opremi koja će biti, pored ove dvije škole, raspoređena i u ostale obrazovne ustanove s područja Kantona Sarajevo i Republike Srpske", pojasnio je novinarima finansijsku konstrukciju ministar Kešo.

U narednih petnaestak dana bit će okončani završni radovi u objektu, kao i vanjsko uređenje, te procedura vezana za izdavanje upotrebne dozvole.

"Bez obzira na sve poteškoće s kojima smo se susretali svih ovih godina, Ministarstvo obrazovanja i nauke KS i Općina Novi Grad uspjeli su osigurati sredstva za izgradnju trenutno najmodernijeg i najreprezentativnijeg školskog objekta u ovom trenutku u Bosni i Hercegovini i zbog toga smo izuzetno ponosni", istakao je načelnik Hadžić.

Današnjem obilasku prisustvovali su i direktori Gimnazije "Dobrinja" i Pete gimnazije, saopćila je press-služba Kantona Sarajevo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.