NavMenu

Primorje koje ponovno osvaja bh. turiste

Izvor: eKapija Utorak, 10.08.2010. 16:10
Komentari
Podeli

I dok ovog ljeta poznata europska turistička odredišta kao što su Italija i Španjolska bilježe minuse, broj dolazaka turista u Crnu Goru veći je za deset posto u odnosu na prošlu godinu. "Juni je bio slab zbog lošeg vremena, ali su juli i august bolji u odnosu na isto razdoblje prošle godine", kaže nam Faruk Čaluk, direktor predstavništva Nacionalne turističke organizacije Crne Gore u BiH.

Ističe da je prošle godine Crna Gora bila destinacija koja je na kraju ljetnje turističke sezone bila u plusu, a to očekuju i ove godine. Govoreći o sve većem dolasku bh. turista na crnogorsko primorje kaže da je taj trend bio prisutan i prošle godine, kada je broj dolazaka povećan za 10 posto, a za ovu godinu konkretne pokazatelje imat će krajem septembra.

Prema nedavnim izjavama Predraga Nenezića, ministra turizma Crne Gore, u ovoj zemlji trenutno boravi oko 300 tisuća turista, a od turizma ove godine očekuju prihode od 600 miliona eura.

Prema mišljenju stručnjaka, ovako dobri pokazatelji rezultat su intezivne promotivne kampanje Ministarstva turizma i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore preko globalnih televizijski mreža kao što su CNN, Euronews, Travel Channel, a tomu je potpomoglo i otvaranje predstavništava u nekoliko zemalja regije.

D.K.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.