NavMenu

Boksit potpisao ugovor sa kompanijom North Mine - Turci ulaze u posao vađenja rude

Izvor: eKapija Nedjelja, 01.08.2021. 16:09
Komentari
Podeli
(Foto: Boksit grupa)
Kompanija Boksit iz Milića potpisala je ugovor sa poznatom turskom rudarskom firmom North Mine koja godinama uspjepšno obavlja poslove proizvodnje rude boksita u Nikšiću.

Prema Ugovoru, turska strana dobiće za početak, određene poslove, da radi na dobijanju rude, u podzemnoj eksploataciji u sektoru "Rudarstvo", sa svojom radnom snagom i mašinama, a ukoliko se Ugovor, koji je potpisan na tri mjeseca, uspješno realizuje, nastaviće se dalja saradnja, uz mogućnost da im se ustupe kompletni poslovi, u proizvodnji rude.

- Imajući u vidu probleme sa lokalnom radnom snagom jer, pored izrazito dobrih plata i uslova, malo ih je zainteresovano da radi na poslovima u rudarstvu, a da se, djelimično, taj problem nadomještava angažovanjem preduzeća "Rudar" iz Tuzle, uvođenjem turske kompanije u poslove dobijanja rude, pored određenih finansijskih efekata, obezbijediće se i dugoročna sigurnost, prije svega kada je u pitanju stručna radna snaga - saopšteno je iz Boksita.

Turska strana ovih dana u Milićima formira posebno preduzeće, u toku je registracija, pod nazivom North Mine Milići, gdje će im inače biti smještena direkcija i zaposleni
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.