NavMenu

Autoceste FBiH i ŠPD ZDK potpisali sporazum o sječi i izvozu šume na trasama autoputa

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.07.2021. 14:08
Komentari
Podeli
(Foto: Kletr/shutterstock.com)
Izvršni direktor za projektovanje JP Autoceste FBiH Ešref Džafić i direktor JP Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona Zavidovići Jasmin Devedžić potpisali su u Zenici, na sastanku u sjedištu Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK, sporazum o ustupanju i preuzimanju poslova sječe i izvozu drvnih sortimenata.

Prema riječima ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Mirsada Hadžića, sporazumom se omogućuje nesmetano izvođenje radova na izgradnji dionica autoputa na Koridoru 5C na trasama koje prolaze kroz državne šume u ovom kantonu.

– Izgradnja autoputa je za nas vrlo važan projekat, jer će povezati jug i sjever našeg kanton, a time omogućiti kvalitetnu komunikaciju i dodatni razvoj privrede. Moramo omogućiti nesmetanu izgradnju novih donica, a ovaj sporazum potvrđuje posvećenost Vlade tom projektu – rekao je Hadžić, prenosi direktno.ba.

Sastanku su prisustvovali Ahmed Mušija, šef projekta JP Autoceste FBiH za dionicu Ponirak-Vraca, izvršni direktor za tehničke poslove JP ŠPD ZDK Smail Đonlagić te rukovodilac PJ Zenica Mirsad Čivić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.