NavMenu

Izgradnja odmorišta Brkića voda na autoputu Banjaluka-Doboj kreće na proljeće 2022.

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 29.07.2021. 09:12
Komentari
Podeli
Izgradnja odmorišta Brkića voda na autoputu Banjaluka-Doboj trebalo bi da počne na proljeće, a za lokaciju gdje će vozači imati priliku da predahnu u toku je obezbjeđivanje urbanističko-tehničkih uslova.

Rekao je to za Glas Srpske vlasnik preduzeća Brčko gas Đorđe Kojić i dodao da bi obezbjeđivanje urbanističko-tehničkih uslova trebalo da bude završeno za petnaestak dana te da će odmah nakon toga započeti projektovanje odmorišta.

- Cilj nam je da do kraja ove godine dobijemo građevinsku dozvolu, kako bi na proljeće krenuli u nove radne pobjede i započeli izgradnju odmorišta - rekao je Kojić.

Dodao je da im je korona pomrsila planove, ali da ne odustaju od ove investicije.

- Dosta opreme smo već kupili, poput rezervoara i automata, za šta je do sada izdvojeno oko 800.000 maraka. Plan je da radimo montažne objekte sa dobrom izolacijom - rekao je Kojić.

Koncesija za izgradnju odmorišta koje će se nalaziti na teritoriji Dervente dodijeljena je preduzeću Brčko gas polovinom 2019. godine, na period od 30 godina.

Plan investitora je da na lokalitetu Brkića voda sa obje strane autoputa budu izgrađene benzinske pumpe sa restoranima i prodavnicama, kao i punjači za automobile na električni pogon.

Republika Srpska ima 106 kilometara autoputa, a "9. januar" od Banjaluke do Doboja, ukupne dužine 72 kilometra, u potpunosti je otvoren za saobraćaj u oktobru 2018. godine.

Lužani

Na mjesto za predah kraj autoputa još čekaju i vozači na relaciji Banjaluka - Gradiška, gdje je planirana izgradnja odmorišta Lužani.

Projekat vrijedan 4 mil KM realizuje kompanija Superpetrol.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.