NavMenu

Uskoro tender za gradnju objekta Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta na Palama - Na jesen moguća izgradnja studentskog doma u Istočnom Novom Sarajevu

Izvor: Nezavisne novine Subota, 24.07.2021. 14:40
Komentari
Podeli
(Foto: Dagmara_K/.shutterstock.com)
Na sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo usvojene su informacije o stanju na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i o stanju u ustanovama studentskog standarda na području grada za 2020/2021. godinu.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izrazio je nadu da će na jesen početi izgradnja studentskog doma u Istočnom Novom Sarajevu, čiji će kapacitet biti 250 kreveta.

On je napomenuo da je opština Istočno Novo Sarajevo uradila glavni projekat, a Vlada donijela odluku o obezbjeđivanju sredstava.

- Sljedeće sedmice nas očekuje raspisivanje javnog poziva za izgradnju objekta Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta na Palama u vrijednosti 4,5 mil KM, koji će u značajnoj mjeri obezbijediti bolje uslove za smještaj Fakulteta i prostorije za vježbe studenata - izjavio je Ćosić novinarima.

Ćosić je najavio da bi u narednih 15 dana trebalo da bude raspisan tender za rekonstrukciju objekta u kojem će biti smješten Rektorat Univerziteta u Istočnom Sarajevu i rješevanje pitanja smještaja Muzičke akademije sa koncertnom dvoranom.

- Time dođemo do investicija od gotovo 21 mil KM, koliko Vlada Republike Srpske ulaže u Univerzitet u Istočnom Sarajevu - istakao je Ćosić.


Na sjednici su usvojene i izmjene odluke o kreditnom zaduženju grada, kojom je predviđeno preusmjeravanje kreditnih sredstava u dijelu koji se odnosi na opštine Trnovo i Istočno Novo Sarajevo.

Na zahtjev opština, namjenska sredstva koja su prvobitno planirana za izgradnju rasvjete na Jahorini, biće usmjerena za izgradnju Sportsko-rekreacionog centra u Trnovu, dok će sredstva planirana za završetak objekta galerije "Kućanski" u Istočnom Novom Sarajevu, biti usmjerena za izgradnju novog dječijeg vrtića u toj lokalnoj zajednici.

Odbornici su usvojili odluku o davanju saglasnosti gradonačelniku za potpisivanje sporazuma o uspostavljanju saradnje Istočnog Sarajeva i Novog Sada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.