NavMenu

Do kraja godine nova strategija za razvoj turizma Brčko distrikta

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.07.2021. 09:38
Komentari
Podeli
Brčko (Foto: Dragana Pajkanović)Brčko
Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta je pripremilo sektorske strategije od kojih je jedna i Strategija turizma koja razvoj ove privredne grane u budućnosti, prilagođava preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i smirivanju pandemije koronavirusa.

- Oporavak ove oblasti u svijetu, ali i kod nas, će zavisiti od ublažavanja epidemioloških mjera, no do tada Vlada čini sve da sačuva što više radnih mjesta zaposlenih u turizmu, ugostiteljstvu i srodim djelatnostima - istakao je Aleksandar Đurić, šef Službe za turizam.

Pandemija koronavirusa je od svog početka oblast turizma pogodila u gotovo najvećoj mjeri. Putovanja su onemogućena ili ograničena, okupljanja većih grupa ljudi zabranjena, a sve je to prouzrokovalo velike gubitke zaposlenima u ovoj grani privrede.

Đurić je dodao da se nije odustalo od organizovanja pojedinih sadržaja u okviru već tradicionalne manifestacije Brčansko ljeto te ukoliko se situacija sa pandemijom ne bude komplikovala neki od sadržaja bi mogli biti održani tokom avgusta mjeseca, prenosi Radio Brčko.


Služba za turizam Vlade Brčko distrikta intezivno sarađuje sa Odjelom za evropske integracije te aktivno prati i učestvuje u svim projektima EU i drugih međunarodnih organizacija koje pomažu dalji razvoj turizma na loklanom nivou u skladu sa novonastalim uslovima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.