Izvor: eKapija+ | Srijeda, 21.07.2021.| 11:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

SatDMS - Kako funkcioniše sistem za nadzor i upozorenje vozača

(Foto: Satwork)
Kompanija Satwork od 2005. godine znanjem i naprednim idejama svog tima inženjera i programera razvija sopstveni infirmacioni sistem (SatIRS™) prateći potrebe i zahteve svojih klijenata. Kompanija se bavi pružanjem usluga baziranih na GNSS tehnologijama i ponosni smo jer smo među prvima na regionalnom tržištu ponudili ovakvu vrstu usluge

Aktivni smo učesnici na međunarodnim konferencijama u oblasti telematike trudeći se da smo uvijek u korak sa najnovijim tehnološkim dostignućima. Da smo na dobrom putu potvrđuje stalan rast broja zadovoljnih klijenata koji nam ukazuju svoje povjerenje, kao i 15 godina liderske pozicije na tržištu.

Maksimalno iskorištenje transportnih kapaciteta, organizovanje ruta na optimalan način, praćenje i kontrola potrošnje goriva, praćenje i kontrola kvaliteta vožnje, kao i uticaj svih tih parametara ne samo na rezultate poslovanja samog klijenta nego i na širu društvenu zajednicu, bezbjednost učesnika u saobraćaju, zaštitu životne sredine, neki su od izazova sa kojima se svakodnevno susrećemo u radu sa svojim klijentima.

Fokusirani smo na razumijevanje potreba klijenata i kreiranje adekvatnih rješenja i uvijek nastojimo da ponuđena rješenja budu jednostavna za korištenje i prilagođena specifičnostima svakog pojedinačnog klijenta, a trudimo se i da pružimo dodatnu vrijednost prateći i primenjujući savremena tehnološka dostignuća.

Imamo mogućnost da ispratimo specifične zahtjeve klijenata obzirom da smo kreatori sistema SatIRS™ koji je baza na kojoj su razvijani svi servisi koje nudimo.

Kako su naši klijenti, a to su u prvom redu kompanije koje raspolažu sa velikim flotama vozila, u stalnom traganju za modulima koji će im omogućiti uštede i smanjenje troškova, tako smo i mi usmjereni da razvijamo i nudimo nove sisteme i nadograđujemo postojeće.

Naša lepeza servisa dopunjena je SatDMS™ sistemom za napredno praćenje vizuelne pažnje vozača.

SatDMS™ (Satwork Driver Monitoring System) predstavlja inteligentni sistem za nadzor vozača zasnovan na kameri usmerenoj prema licu vozača. Kamera vrši analizu vizuelne pažnje , pruža procjenu stanja vozača prema zadatim parametrima u realnom vremenu i u slučaju da se registruju određeni događaji, automatski upozorava vozača i dispečera.

Radi se o naprednom sigurnosnom sistemu za nadzor vozača koji je dizajniran sa svrhom i namenom da poveća svest o lošim vozačkim navikama i evidentira statistiku vožnje. Svi prikupljeni podaci se šalju na naš SatIRS sistem i dostupni su našim korisnicima koji ih dalje upotrebljavaju i analiziraju.

SatDMS™ je zasnovan na komponentama kamere i senzora koji nadziru budnost i pažnju vozača prateći položaj glave vozača, brzinu treptaja oka praćenjem očnih kapaka, vektor pogleda i druge vizuelne atribute kako bi se otkrila smetnja ili bilo kakvi zakovi pospanosti vozača. SatDMS™ će pokrenuti akciju ukoliko se detektuje potencijalna ili neposredna opasna situacija.

Identifikacija, pouzdana analiza i prepoznavanje lica vozača omogućava SatDMS™ sistemu da razumije, prepozna ponašanje vozača što povećava "povjerenje" vozač/vozilo i omogućava donošenje "bolje" odluke u cilju poboljšanja udobnosti i sigurnosti u vožnji

(Foto: Satwork)
atDMS™ sistem za nadzor vozača je "funkcija podrške u vožnji" u cilju izbegavanja nezgoda u vožnji i olakšanog i sigurnog stizanja do odredišta.

Ukoliko vozač u trenutku ne obraća pažnju na put ispred sebe SatDMS to registruje kao događaj koji predstavlja potencijalnu opasnost i sistem u realnom vremenu automatski upozorava vozača glasovnim upozorenjem, a dispečer će dobiti na izvještaju fotografiju vozača i tip (vrstu) upozorenja.U zaista ekstremnim situacijama možemo reći da ovaj sistem čuva živote na putu...

SatDMS™ izvještaji omogućavaju detljnu analizu ponašanja vozača u kabini u toku vožnje, pojedinačno i na nivou flote i sadrže odgovarajuća upozorenja.

Izvještaji se koriste za detekciju vozača sa rizičnim ponašanjem u vožnji:

- Gubitak kontrole (npr.prebrza vožnja za određene uslove)
- Nedostatak odbrambenih vozačkih vještina (mpr.nepažnja ili loše upravljanje prostorom)
- Prepoznavanje ponašanja vozača (npr.eksterna distrakcija / ometanje)
- Greška u pažnji, iščekivanju ili procjeni (npr.pospanost vozača)
- Greška u upravljanju vozilom (npr.vozač zaspao tokom vožnje)
- Performanse vozača (loša kontrola ili agresivna vožnja)
- Opšte nepoštovanje pravila puta

SatDMS DOGAĐAJI

SatDMS™sistem može da registruje različite događaje, a mi smo ih podijelili u tri tipa:

1. Događaji koji se odnose na vizuelnu pažnju:

SatDMS™ sistem prati položaj glave, brzinu treptaja, smjer pogleda i druge vizuelne atribute kako bi utvrdio da li vozač fokusiran na put, rasijan ili pospan. Vozač prima upozorenje u realnom vremenu kada se detektuju potencijalno opasne radnje, dok sistem za upravljanje voznim parkom prima prilagođena upozorenja u skladu sa njihovim potrebama omogućavajuči optimizaciju i povećavajući efikasnost voznog parka.

(Foto: Satwork)
2. Događaji koji se odnose na akcije/ radnje –

SatDMS™ sistem nadgleda potencijalno opasna i nezakonita ponašanja i šalje upozorenja kada ih detektuje kako bi upozorio vozača da pravovremeno odustane.

SatDMS™ omoghućava dispečerima voznih parkova da identifikuju probleme koji mogu potencijalno uticati na zdravlje i bezbjednost njihovih zaposlenih i preduzmu odgovarajuće mjere za njihovo rešavanje i suzbijanje.

3. Događaji koj se odnose na status vozila

SatDMS™ prati kretanje vozila u realnom vremenu pružajući informaciju o lokaciji vozila, da li se kreću i kojom brzinom, gdje se zaustavljaju i koliko traje zaustavljanje.

SatDMS™ sistem pruža mogućnost uočavanja neovlaštenog korištenja vozila, statusa vozila, povećava sigurnost za zaposlene i vozila i smanjuje mogućnost saobraćajnih nezgoda.

(Foto: Satwork)
SatRAPID™ - EVIDENCIJA SERVISIRANJA VOZNOG PARKA I OBJEKATA

SatRAPID™ sistem predstavlja napredno softversko rješenje za automatizaciju i evidentiranje procesa servisnih radnji, optimizaciju poslovanja i lakše održavanje voznog parka ili objekata.

SatRAPID™ sistem automatski vrši analizu podataka, generiše izvještaje i putem naprednih algoritama korisnicima pruža detaljan uvid u sve segmente servisnog procesa.

Sistem koristi jasno definisan hijearhijski nivo pristupa unesen pojedinačno za svakog korisnika što omogućava potpuno prilagođavanje SatRAPID™ sistema potrebama svakog korisnika.

Sistem za upravljanje i kontrolu kompletnog servisnog procesa

SatRAPID™ je cjelovito i pouzdano WEB orjentisano rješenje koje svojim korisnicima omogućava da ubrzaju servisne radnje, smanje troškove i efikasno posluju, uz evidenciju svih servisnih podataka, kao i mogućnost pregleda izvještaja na osnovu prikupljenih informacija.

SatRAPID™ takođe omogućava pregled finansija i troškova radnih naloga, praćenje utroška budžeta na godišnjem ili mjesečnom nivou.

SatRAPID™ je zasnovan na principu razmjene informacija u sklopu grupacije koju čine jedna ili više firmi. Svaka firma može imati svoje organizacione jedinice i svaki korisnik unutar grupacije imati pravo pristupa jednoj ili više firmi ili organizacionih jedinica. Na osnovu toga, korisnik vidi samo one informacije koje su vezane za firmu ili organizacionu jedinicu kojima on ima pravo pristupa.

Način rada SatRAPID sistema

SatRAPID™ sistem omogućava evidentiranje servisnih stavki za jedno ili više osnovnih sredstava, najava dostupnosti sredstva, kreiranje radnih naloga kao i odobravanje trebovanja za prethodno unesena osnovna sredstva.

SatRAPID™ dodatno obrađuje podatke i prosleđuje informacije između različitih dijelova sistema, kao što su obavještenja serviseru i licu koje duži osnovno sredstvo o odobrenom radnom nalogu, obavještenje o novom trebovanju licu koje odobrava trebovanje, obavještenje o zadacima u vidu podsjetnika...

SatRAPID™ izvještaji dostavljaju se putem e-maila pošte u intervalu koje korisnik odabere.

Glavne prednosti korišćenja platformskog rješenja su:

• Brz i jednostavan pregled podataka o osnovnim sredstvima
• Servisno planiranje sa evidencijom prijavljenih servisnih radnji i zahtjeva
• Vremensko planiranje sa evidencijom dostupnosti vozila/objekata za realizaciju servisnih radnji
• Formulisanje i izrada jasnih i preciznih radnih naloga održavanja
• Transparentan i striktno-definisan sistem odobravanja troškova
• Planiranje i praćenje troškova, definisanje troškova po firmama, organizacionim jedinicama, servisima...
• Automatski podsjetnici u zadatom vremenu i za pređenu kilometraži
• Automatsko povezivanje sa drugim aplikacijama za uvoz/izvoz podataka putem API struktura
• Mogućnost izvoza podataka u Excel ili PDF format

Kompanija Satwork™ je dobitnik prestižnog međunarodnog priznanja i nagrade "Stvaratelji za stoljeća" za doprinos razvoju preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi za 2019.godinu, u konkurenciji 562 kandidata iz 11 zemalja.

Kako se navodi u saopštenju međunarodnog komiteta za dodjelu, cilj je da se oda javno priznanje i široj javnosti skrene pažnja na velike vizionare i lidere sutrašnjice čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo, te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE