NavMenu

UDRUŽENJE SINERGIJA Banja Luka - Referentna lista za pružanje usluga konsaltinga, organizacije i izvođenja poslovnih treninga, istraživanja i upravljanja projektima

Izvor: eKapija Srijeda, 04.08.2010. 12:26
Komentari
Podeli

Sinergija udruženje građana iz Banja Luke koje je kao lokalna nevladina organizacija, osnovano u martu 1997. godine od strane eksperata i profesionalaca iz oblasti ekonomije, prava, finansija, poljoprivrede, ljudskih resursa, treninga i obrazovanja.

Misija udruženja je podrška i promocija društveno ekonomskog razvoja, tržišne ekonomije i međuentitetske saradnje kao preduslova za proces demokratizacije u Bosni i Hercegovini.

Visokostručan i profesionalan tim SINERGIJE predstavlja najbolju garanciju budućim klijentima u najviši kvalitet ponuđenih usluga.

O iskustvu koje osoblje Sinergije posjeduje govori i činjenica da je u proteklih deset godina SINERGIJA samostalno ili u saradnji sa domaćim i međunarodnim partnerima bila uključena u preko 20 razlčitih projekata iz domena konsaltinga, organizacije i izvođenja poslovnih treninga, istraživanja i upravljanja projektima namjenjenih pojedincima, preduzećima, udruženjima i predstavnicima lokalnih zajednica.

Konačno, tehnički kapaciteti koji Sinergiji stoje na raspolaganju (preko 400 kvadratnih metara vlastitog poslovnog prostora, konferencijske sale, tehnička pomagala za izvođenje poslovnih treninga...), omogućuju pružanje potpune usluge i najzahtjevnijim klijentima.

Reference – Projekti

* Projekt: Projekt jačanja aktivizma mladih i smanjenje siromaštva u opštini/općini Višegrad kroz programe preduzetničkog samozapošljavanja. Zadatak – fokus na mlade, nezaposlene i potencijalne preduzetnike da pokrenu svoj biznis. Naručilac: UNDP, EK, opština Višegrad. Trajanje projekta Decembar 2009 - Juni 2010.

* Projekt: Ekonomska i socijalna reintegracija preživjelih žrtava mina u BiH. Naručilac - Mercy Corps Scotland - kancelarija Tuzla. Zadatak-poslovni savjeti i trening u razvoju biznis planova za 30 korisnika u BiH. Novembar -Decembar 2009. godine

* Projekat unapređenja organizacije i upravljanja u udruženjima poljoprivrednih proizvođača i udruženjima korisnika voda za navodnjavanje u opštinama Trebinje, Ljubinje, Bileća i Berkovići. Naručilac posla: Jedinica za koordinaciju projekata u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske. Period: juni - 2009. Godine

* Projekat ubrzanja restruktuiranja preduzeća u Republici Srpskoj putem aktivnog upravljanja portfeljima investicionih fondova. Realizacija projekta: Cadogan Financial UK, Ekonomski institut Banja Luka i Sinergija. Period juni 2008. - juli 2009. godine. Naručilac: Vlada Republike Srpske - Ministarstvo finansija.

* Projekat "Ekonomske i društvene reintegracije preživjelih žrtava mina u BiH" - pružanje usluga treninga iz oblasti vođenja malog biznisa kroz praktičnu izradu poslovnih planova za 30 korisnika u 16 opština regije Doboj i Travnik. Projekat finansiran od strane Mercy Corps Scotland, kancelarija Tuzla (april - avgust 2008. godine)

* Izrada studije o ulozi socijalnih partnera u perspektivi cjeloživotnog stručnog obrazovanja i obuke u BiH. Naručilac: ETF (Evropska trening fondacija ) - Torino. Period: oktobar - decembar 2007. godine.

* Projekat unapređenja preduzetništva na selu - usluge osnovnog istraživanja. Projekat finansiran od strane Jedinice za koordinaciju projekata u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske (period - 2007. godina)

* Izrada Strategije razvoja grada Banja Luka za period 2007-2015. godina kao član Konzorcijuma za izradu Strategije koji pored Sinergije čine Ekonomski institut Banja Luka i Institut ekonomskih nauka pri Ekonomskom fakultetu u Banja Luci. Finasijer: Gradska uprava Banja Luka, rok za izradu: oktobar 2007. godine

* Program obuke kroz 5 različitih seminara sa ciljem osposobljavanja menadžmenta udruženja poljoprivrednih proizvođača u Republici Srpskoj i podizanja njihovih internih kapaciteta. Program obuke proveden u 9 opština: Derventa, Trnovo, Kalinovik, Nevesinje, Berkovići, Rogatica, Čajniče, Novo Goražde i Rudo. Projekat finansiran od strane Jedinice za koordinaciju projekata u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske (period: februar - maj 2007. godine)

* Projekat izvođenja obuke za nezaposlene mlade ljude u opštini Trebinje kroz seriju od 11 seminara u saradnji sa Agencijom za lokalni razvoj u Trebinju, podržano od strane DRC-a i GAP-a /januar - maj 2006. godine

* Izvođenje obuke lokalnih konsultanata na projektu pod nazivom “Priprema i izrada investicionih biznis planova za IFAD kreditnu liniju” – projekat Svjetske banke implementiran od strane APCU Banja Luka i PIU Šumarstva i poljoprivrede Sarajevo

* Pregled i ocjena rada nevladinih organizacija angažovanih pod komponentom "Inovativni fond-saradnja NVO i Centara za socijalni rad" u sklopu SOTAC projekta Svjetske banke.

* Izvođenje obuke iz oblasti samozapošljavanja-poljoprivrede u tridesetak nerazvijenih opština Republike Srpske u sklopu projekta "Razvoja nerazvijenih zajednica" Fondacije za razvoj i zapošljavanje RS.

* Izrada plana konsolidacije za preduzeće "22. decembar" iz Banja Luke, saradnja sa IMC Consulting Ltd, mart 2003. godine

* Projekat "Praćenje poslovanja po profitnim centrima u ZTC Banja Vrućica - Teslić", saradnja sa IMC Consulting Ltd, maj 2003. godine

* Izrada plana konsolidacije u T.P. "PROMET" Prnjavor, (juli i avgust 2003. godine)

* Projekat uvođenja programa "Omladinsko preduzetništvо" u izabrane srednje skole iz Republike Srpske, u saradnji sa Business Innovation Programs iz Norveske i Fondom otvoreno drustvo BiH / septembar 2002. godine

* Izgradnja kapaciteta - lokalna uprava u opštini Drvar (EU SSO projekt -2000)

* Mikrokreditiranje za žene u regiji Prijedor (u saradnji sa UMCOR - 2000. - 2001)

* Istraživanje tehnološkog nivoa i potreba SME sektora u regiji Banja Luka (zajednički projekat sa EDA Banjaluka-Mart 2000)

* Istraživanje marketing potreba SME sektora u regiji Banja Luka (zajednički projekat sa EDA Banjaluka-Februar 2000)

* Položaj prehrambene industrije u Bosni i Hercegovini, (za Eurochambers - Dec Januar 1999)

* Položaj hemijske industrije u Bosni i Hercegovini (za Eurochambers - Dec Januar 1999)

* Istraživanje potreba sa ispitivanjem javnog mijenja za opštinu Kotor Varoš (za DFID - Decembar 1998)

* Istražiivanje potreba sa ispitivanjem javnog mijenja za opštinu Mrkonjić Grad (za DFID - Decembar 1998)

* Projekat "BH business development Intranet" u saradnji sa TALDI Tuzla (1998. sponzorisano od strane Evropske Komisije)

* Priprema i implementacija projekta Mini mljekare "Strogokon" u Gradišci (1997. - projekat sponzorisan od strane DFID i ECHO)

* Projekat "Mreža 10" sa jos 9 lokalnih nevladinih organizacija sa područja čitave BiH (1997.)

* Svjetska Banka - Projekat Lokalne Inicijative, kao provajder mikrofinansijskih usluga sa kreditnim fondom od 2.6 miliona KM. Ovim Projektom pokrivene opštine (Banja Luka, Laktaši, Gradiška, Prnjavor, Srbac, Čelinac, Mrkonjić Grad, Kotor Varoš, Novi Grad, Kozarska Dubica, Srpska Kostajnica)

POSLOVNI TRENINZI/OBUKA

* Trening za početnike - Od ideje do biznisa u Šipovo (45 polaznika) - (1997. sponzorisano od strane ARC - American Refuges Council)

* Trening - obuka opštinkog razvojnog tima (12 polaznika) u Srpcu: razvoj strategije, rješavanje problema, komunikacione vještine, priprema projekata i menadžment, kompjuterski trening i učenje engleskog jezika - (1997. - 1998. podrzano od strane ETF)

* Obuka za rad na računarima -Šipovo (150 učesnika do kraja 1998. godine - 1998. podržano od ARC)

* Trening iz oblasti finansijskog menadžmenta za korisnike USAID kredita (1998. podržano od strane USAID BBAC)

* Trening za početnike u biznisu - u saradnji sa EDA Banjaluka (podržano od Phare VET Programme)

* Obuka za computer pre-press - zajednički Projekat sa EKOM i Grafid Banjaluka (podržano od Phare VET Programme) Tehnička obuka za predradnike u proizvodnji stočne hrane - u saradnji sa Udruženjem živinara Republike Srpske (podržano od Phare VET Programme)

* Poslovni trening - "Upravljanje promjenama" (zajednički projekat sa Adižes institutom iz Novog Sada - 2002)

* Poslovni trening - Timski rad i odlučivanje (zajednički projekat sa Adižes institutom iz Novog Sada - 2003)

* Poslovni trening - "Samo-zapošljavanje u poljoprivredi" u periodu oktobar 2003 - juni 2005. u okviru kojeg je obučeno preko 500 poljoprivrednika u 18 opština Republike Srpske (naručilac Fond za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske)

* Serija poslovnih treninga na temu uvođenja poreza na dodatu vrijednost u BiH pod nazivom "Uticaji PDV-a na moje poslovanje" u okviru koje je preko 150 privrednika i poljoprivrednih proizvodjača upoznato sa osnovnim promjenama u sistemu indirektnog oporezivanja u BiH. (Saradnja sa SEED-om, Savezom poslodavaca Republike Srpske, Zajednicom živinara RS, Društvom veterinara RS i Agencijom za lokalni razvoj iz Gradiške.

* Poslovni trening na temu "Ključni pokazatelji za upravljanje preduzećem" - Banja Luka juni 2005. godine

ORGANIZACIJA SEMINARA, JANIH RASPRAVA I OKRUGLIH STOLOVA

* Organizacija okruglog stola na temu "Korporativno upravljanje u BiH i zemljama u tranziciji" u okviru Programa unapređenja korporativnog upravljanja u BiH, juni 2006. godine u saradnji sa IFC i Savezom poslodavaca Republike Srpske.

* Organizacija CEFE seminara (Competency based Economies through Formation of Enterprise) u saradnji sa GTZ (Njemacko društvo za saradnju) i Švajcarskom direkcijom za razvoj i saradnju - SDC.

* Organizacija okruglog stola na temu: “Politika reforme stručnog obrazovanja i obuke – Peer Reviews 2003”.

* Organizacija javne rasprave povodom drugog prijedloga srednjoročne Razvojne strategije BiH (PRSP).

* Prvi Ekonomski forum u Banja Luci (prezentacija projekta EU QIF-a), Banja Luka / Vijećnica - Banski Dvor/, februar 2003. godine u saradnji sa Savezom poslodavaca Republike Srpske

* Organizacija okruglog stola na temu: Pozicija privatnog sektora u RS (1997.)

* Organizacija okruglog stola na temu: Izgradnje ekonomskog sistema u BiH u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom (1997.)

Pogledajte i druge dokumente u rubrici

Firme:
SINERGIJA u.g. Banja Luka SINERGIJA u.g. Banja Luka
Grad Trebinje Grad Trebinje
Opština Ljubinje Opština Ljubinje
Opština Bileća Opština Bileća
Opština Berkovići Opština Berkovići
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Banja Luka Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Banja Luka
Cadogan Financial Limited Cadogan Financial Limited
EKONOMSKI INSTITUT d.o.o. Banja Luka EKONOMSKI INSTITUT d.o.o. Banja Luka
Vlada RS Banja Luka Vlada RS Banja Luka
Ministarstvo finansija RS Ministarstvo finansija RS
Mercy Corps Tuzla Mercy Corps Tuzla
European Training Foundation ETF Italy
Grad Banja Luka Grad Banja Luka
INSTITUT EKONOMSKIH NAUKA, Banja Luka
Ekonomski fakultet Banja Luka Ekonomski fakultet Banja Luka
Grad Derventa Grad Derventa
Opština Trnovo Opština Trnovo
Opština Kalinovik Opština Kalinovik
Opština Nevesinje Opština Nevesinje
Opština Rogatica Opština Rogatica
Opština Čajniče Opština Čajniče
Opština Novo Goražde Opština Novo Goražde
Opština Rudo Opština Rudo
GAP Sarajevo GAP Sarajevo
Danish Refugee Council BiH Danish Refugee Council BiH
IFAD Italy IFAD Italy
Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata (APCU) Banja Luka
Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Sarajevo Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Sarajevo
Svjetska banka u BiH Sarajevo Svjetska banka u BiH Sarajevo
The World Bank USA The World Bank USA
Fond za razvoj i zapošljavanje a.d. Banja Luka
22. DECEMBAR a.d. Banja Luka
ZTC Banja Vrućica ad Banja Vrućica ZTC Banja Vrućica ad Banja Vrućica
TP Promet a.d. Prnjavor
BIP Norway
Fond Otvoreno društvo BiH Fond Otvoreno društvo BiH
European Union Bruxelles European Union Bruxelles
Opština Drvar Opština Drvar
IMC Consulting Ltd Reston IMC Consulting Ltd Reston
UMCOR Balkans Mission Ilidža - Sarajevo UMCOR Balkans Mission Ilidža - Sarajevo
Eda - Agencija za razvoj preduzeća, Banja Luka Eda - Agencija za razvoj preduzeća, Banja Luka
EVROKOMORA Brisel EVROKOMORA Brisel
Opština Kotor Varoš Opština Kotor Varoš
DFID London DFID London
Opština Mrkonjić Grad Opština Mrkonjić Grad
TALDi Tuzla TALDi Tuzla
Grad Laktaši Grad Laktaši
Grad Gradiška Grad Gradiška
Grad Prnjavor Grad Prnjavor
Opština Čelinac Opština Čelinac
Opština Kostajnica Opština Kostajnica
Opština Kozarska Dubica Opština Kozarska Dubica
Opština Novi Grad Opština Novi Grad
Opština Srbac Opština Srbac
United States Agency for International Development - USAID Sarajevo United States Agency for International Development - USAID Sarajevo
Ekom d.o.o. Banja Luka
GRAFID d.о.о. Banja Luka
Zajednica živinara RS Srbac
ASEE d.o.o. Novi Sad ASEE d.o.o. Novi Sad
Savez poslodavaca RS
Veterinarska stanica a.d. Banja Luka
ALORG Gradiška ALORG Gradiška
International Finance Corporation USA
GIZ Bonn GIZ Bonn
DEZA/SDC Schweiz DEZA/SDC Schweiz
Općina Trnovo Općina Trnovo
Tagovi:
Sinergija udruženje građana
lokalna nevladina organizacija
eksperati i profesionalaci iz oblasti ekonomije
pravo
poljoprivreda
ljudski resursi
obrazovanje
misija
podrška i promocija društveno ekonomskog razvoja
tržišna ekonomija
međuentitetska saradnja
demokratizacija
klijenti
osoblje
međunarodni partneri
projekti iz domena konsaltinga
organizacija i izvođenje poslovnih treninga
istraživanje i upravljanja projektima
peduzeća
udruženja
predstavnici lokalnih zajednica
tehnički kapaciteti
vlastiti poslovni prostor
konferencijske sale
tehnička pomagala za izvođenje poslovnih treninga
reference
referenc lista
projekti
Projekat unapređenja organizacije i upravljanja u udruženjima poljoprivrednih proizvođača i udruženjima korisnika voda za navodnjavanje
Opština Trebinje
Opština Ljubinje
Opština Bileća
Opština Berkovići
Ministarstvo poljoprivrede
šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske
Projekat ubrzanja restruktuiranja preduzeća u Republici Srpskoj
investicioni fond
Cadogan Financial UK
Ekonomski institut Banja Luka
Vlada RS
Ministarstvo finansija RS
Projekat "Ekonomske i društvene reintegracije preživjelih žrtava mina u BiH"
pružanje usluga treninga
izrada poslovnih planova
Mercy Corps Scotland
Izrada studije o ulozi socijalnih partnera u perspektivi cjeloživotnog stručnog obrazovanja i obuke u BiH
ETF (Evropska trening fondacija )
Projekat unapređenja preduzetništva na selu
usluge osnovnog istraživanja
Izrada Strategije razvoja
Grad Banja Luka
Institut ekonomskih nauka pri Ekonomskom fakultetu u Banja Luci
Program obuke kroz 5 različitih seminara sa ciljem osposobljavanja menadžmenta udruženja poljoprivrednih proizvođača u RS
Opština Derventa
Opština Trnovo
Opština Kalinovik
Opština Nevesinje
Opština Rogatica
Opština Čajniče
Opština Novo Goražde
Opština Rudo
Projekat izvođenja obuke za nezaposlene mlade ljude
Agencija za lokalni razvoj
DRC
GAP
Izvođenje obuke lokalnih konsultanata
Projekat "Priprema i izrada investicionih biznis planova za IFAD kreditnu liniju"
projekat Svjetske banke
APCU
PIU Šumarstva i poljoprivrede
Pregled i ocjena rada nevladinih organizacija
"Inovativni fond-saradnja NVO i Centara za socijalni rad"
SOTAC projekt
Izvođenje obuke iz oblasti samozapošljavanja
Projekat "Razvoja nerazvijenih zajednica"
Izrada plana konsolidacije za preduzeće
22. decembar
IMC Consulting Ltd
Projekat "Praćenje poslovanja po profitnim centrima
ZTC Banja Vrućica
T.P. PROMET Prnjavor
Projekat "Omladinsko preduzetništvо"
Business Innovation Programs
Fond otvoreno društvo BiH
Izgradnja kapaciteta
Opština Drvar
EU SSO projekt
Mikrokreditiranje
UMCOR
Istraživanje tehnološkog nivoa
EDA Banjaluka
Istraživanje marketing
Eurochambers
Istraživanje potreba sa ispitivanjem javnog mijenja
Opština Kotor Varoš
DFID
Opština Mrkonjić Grad
Projekat "BH business development Intranet"
TALDI
Evropska Komisija
Mini mljekara Strogokon
ECHO
Projekat "Mreža 10"
Svjetska Banka
Opština Laktaši
Opština Gradiška
Opština Prnjavor
Opština Srbac
Opština Čelinac
Opština Novi Grad
Opština Kozarska Dubica
Opštiona Srpska Kostajnica
POSLOVNI TRENINZI/OBUKA
ARC - American Refuges Council
razvoj strategije
rješavanje problema
komunikacione vještine
priprema projekata i menadžment
kompjuterski trening i učenje engleskog jezika
ETF
Obuka za rad na računarima
ARC
Trening iz oblasti finansijskog menadžmenta
USAID
USAID BBAC
Obuka za computer pre-press
EKOM
Grafid
Phare VET Programme
Udruženje živinara RS
Adižes institut
timski rad
Fond za razvoj i zapošljavanje RS
SEED
Savezom poslodavaca RS
Zajednica živinara RS
Društvo veterinara RS
Agencijom za lokalni razvoj
Organizacija seminara
organizacija javnih rasprava
Organizacija okruglog stola
IFC
Competency based Economies through Formation of Enterprise
SDC
Peer Reviews
prezentacija projekta EU QIF-a
Dejtonski mirovni sporazum
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.