NavMenu

U Aleksandrovcu predviđen Agro-biznis park - U toku priprema planske dokumentacije za proširenje poslovne zone

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 02.08.2021. 07:34
Komentari
Podeli

Poslovna zona Aleksandrovac (Foto: Srđan Vujmilović/Opština Laktaši)Poslovna zona Aleksandrovac
U narednom periodu planirano je proširenje poslovne zone Aleksandrovac, kao jedne od najatraktivnijih lokacija za ulaganje u Laktašima.

Кrajem 2014. godine urađena je studija izvodljivosti za proširenje poslovne zone sa konceptom razvoja Agro-biznis parka Aleksandrovac, uz pristupnu saobraćajnicu za autoput Banjaluka-Doboj.

- Odlukom Vlade Republike Srpske u vlasništvo opštine Laktaši preneseno je 33,8 ha zemljišta koje je stavljeno na raspolaganje privredi. U toku je priprema planske dokumentacije za taj projekat – navode u Opštini Laktaši.

Opština Laktaši je osnovala Poslovnu zonu Aleksandrovac 2014. godine kao zonu za podsticanje preduzetništva privlačenjem stranih i domaćih investicija u lokalnu zajednicu, u cilju povećanja broja malih i srednjih preduzeća i zaposlenosti, poručuju u Opštinskoj upravi.

Poslovna zona Aleksandrovac udaljena je od administrativnog centra opštine svega 7 kilometara. Nalazi se pored magistralnog puta Banjaluka–Gradiška, ima direktan izlaz na autoput Banjaluka–Gradiška i u neposrednoj je blizini Međunarodnog aerodroma Banjaluka u Mahovljanima.

Osnovna namjena poslovne zone je proizvodna, a moguće je razviti poslovne, trgovačke i uslužne djelatnosti.

- Površina namijenjena investitorima iznosi 28,9 ha, a slobodno je još nekoliko građevinskih parcela, površine od 5.000 do 12.000 m2. Zona je potpuno opremljena komunalnom infrastrukturom - navode u Opštini Laktaši.

U budućem periodu planirano je proširenje poslovne zone Aleksandrovac na dodatnih 250.000 m2.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.05.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Probijanje tunela Hranjen ponovo u zastoju - Radnici povučeni, poništen tender za nadzor

Radovi na probijanju tunela Hranjen trenutno su obustavljeni, izvođač je povukao radnike, mobilne timove, mehanizaciju i uređaje. Ovo je novinarima potvrdio premijer Vlade BPK Goražde Edin Ćulov, pojašnjavajući problematiku zbog koje je došlo do zastoja. Između ostalih, prije tri sedmice poništen je tender za nadzor nad implementacijom probijanja tunela, a bilo je i spornih pitanja u vezi obezbjeđenja adekvatne dokumentacije koja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.