NavMenu

Planinski turizam: Projekt vrijedan 300 000 eura čeka investitora

Izvor: eKapija Utorak, 27.07.2010. 15:33
Komentari
Podeli

Turistička zajednica Hercegovačko –neretvanskog kantona uskoro planira krenuti u projekt razvoja planinskog turizma u sjevernom dijelu Hercegovine. Radi se o uređenju biciklističkih staza i planinarskih domova na planinama Prenj , Čvrsnica, Čabulja i Vran. Kako su nam kazali iz ove Turističke zajednice projekt je već napisan, a sada su u fazi traženja investitora. Radi se o projektu vrijednom 300 000 eura. Ovo će, smatraju, doprinjeti razvoju turizma na ovom području.

Ove aktivnosti se poklapaju i s inicijativom za proglašenje ovog područja zaštićenim nacionalnim parkom. Naime, ono je poznato po velikom broju endemskih biljnih vrsta i pravi je geopark što je rijetkost u svijetu.

Ekološka udruženja u BiH već godinama bore da se to područje proglasi nacionalnim parkom. Tako je recimo, prije nekoliko dana potpisivanjem protokola o suradnji službeno pokrenuta "Inicijativa za Prenj". Na njoj će raditi udruženja Fondeko, Centar za životnu sredinu, Eko tim, Re:Element i Eko akcija. Tim povodom je organizirana je i biciklistička tura Sarajevo-Mostar-Bihać koja je bila i promotivnog karaktera.

D.K.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.