NavMenu

Dijelovi za drvnu i mašinsku industriju za kupce širom svijeta - Tehnoservis planira nabavku nove opreme i unapređenje proizvodnje

Izvor: eKapija Petak, 30.07.2021. 09:40
Komentari
Podeli

(Foto: Dragomir Jokić/Tehnoservis)
Tehnoservis import-export je osnovan 2001. godine u Laktašima kao preduzeće za proizvodnju dijelova i opreme za drvnu industriju, mašinogradnju, kao i za autoindustriju. Svoje proizvode najviše plasiraju u Njemačku i Austriju, iako, direktno ili indirektno, imaju kupce širom svijeta, govori Dragomir Jokić, direktor firme Tehnoservis.

- Proizvodnja se uglavnom bazira na izradi dijelova i opreme za drvnu industriju i mašinogradnju, a u manjoj mjeri za sve postojeće industrijske grane gdje se koriste dijelovi i oprema izrađivani mašinskom, odnosno, mehaničkom obradom – navodi Jokić.

Dodaje da sada planiraju kupovinu modernije opreme, mada su, uslovno rečeno, zadovoljni postojećom.

- Za sada postoji u planu unapređenje proizvodnje sa kupovinom novije generacije CNC opreme bez konkretnog vremenskog okvira, jer postojeća oprema dosta dobro funkcioniše - kaže direktor Tehnoservisa.

Jokić ističe da u predstojećem periodu nisu planirali nova tržišta i da kapaciteti to ne dozvoljavaju.

- Uglavnom se pojavljuju skoro sva poznata tržišta, a i naši kapaciteti ne dozvoljavaju značajnije širenje.

(Foto: Dragomir Jokić/Tehnoservis)
Jokić navodi i to da su veoma zadovoljni poslovanjem na području opštine Laktaši, a pogoni su smješteni u Ulici Hajduk Veljka bb.

- Pojavljuju se mlađi ljudi koji shvataju benefite jake i moderne proizvodnje, željni saradnje i napretka na realnim poslovnim odnosima, koji ulijevaju pozitivnu energiju i mijenjaju logiku saradnje sa poslodavcima u pozitivnom smislu. Ranije to nije bilo tako izraženo i to je dobar napredak, a i vidljivi su rezultati - naglašava Jokić.


Budući da je pandemija korona virusa uticala na gotovo sve sektore privrede, u Tehnoservisu se nadaju potpunom oporavku u narednom periodu.

- Planovi su da uspješno prebrodimo ovu krizu na višestrano zadovoljstvo, kako nas koji proizvodimo tako i naših kupaca. Očekivanja su da nas prati i pozitivna zakonska regulativa u pravcu napretka, bez nepotrebnih nameta privredi – poručuje Jokić.

(Foto: Dragomir Jokić/Tehnoservis)



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.