Izvor: eKapija | Četvrtak, 22.07.2010.| 12:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Globalna kompanija "MiTek Industries" predstavila se i u BiH

(Foto: b)

Jučer je u Privrednoj komori USK u Bihaću održana prezentacija kompanije "MiTek" iz Njemačke, ali je zapravo riječ o "MiTek Industries" globalnoj kompaniji koja ima predstavništva na pet kontinenata u preko 110 zemalja svijeta, sa sjedištem u St. Luisu, Missouri, u Sjedinjenim Američkim Državama.

"MiTek Industries" je svjetski vodeća kompanija za snabdijevanje tehnologijom i proizvodima u komponentama gradnje u drvnoj industriji. Kompanija «MiTek» je proizvođač vezova i opreme za drvne konstrukcije i montažne kuće. MiTek Industries je globalni tržišni lider za sisteme drvenih konstrukcija, ne samo za krovove svih vrsta objekata, nego i podne konstrukcije za sve tipove i namjene u gradnji u industriji, poljoprivredi, ali i manjim i većim objektima u stanogradnji, okvire i grotlišta svih veličina i oblika, a u ponudi također imaju pakete software-a Mitek 20/20, nacrte rezanja, hidrauličke prese itd.

O svemu ovom na prezentaciji je govorio direktor kompanije MiTek Industries iz Kőln, Njemačka, Oliver Amandi, a njegovo područje djelovanja pokriva poslovni razvoj u Evropi i Africi. Današnjoj prezentaciji prisustvovali su, između ostalih, predsjednik Privredne komore USK Ismet Pašalić, predstavnici Tehničkog fakulteta, Isak Karabegović, dekan, prof. Salah Eldien Omer ispred Sagconsulting Zagreb, predstavnici Ministarstva privrede USK, ARDA NW, Konzorcija EcoGroup, firmi Euroing 4D doo Bihać, Pogy doo Bihać, Brzi doo Bihać, ASB Expan doo Bihać, GP TIIM doo Sanski Most, Totalprojekt doo, GTO doo i mnogi drugi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.