NavMenu

Turski Koč holding ulazi na tržište BiH - Slijedi formiranje "duty free" trgovina širom države

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 22.06.2021. 08:06
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Predsjednik turske Grupacije za turizam, prehranu i prodaju najveće turske korporacije Koč holding Tamer Hašimolu infomisao je člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića o planovima ovog holdinga za ulazak na tržište BiH i o stepenu realizacije projekta.

Tokom sastanka održanog u ponedeljak, 21. juna, u Sarajevu, naglašeno je da se projekat odnosi na cijelu BiH, te da se radi o otvaranju znatnog broja novih radnih mjesta, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Džaferović je dao punu podršku uspješnom početku rada Koč holdinga u BiH, sa očekivanjem proširenja poslovnog djelovanja.

Nakon Džaferovića, sa predstavnicima kompanije sastao se premijer Federacije BiH Fadil Novalić koji je predstavio projekat izgradnje industrijske zone u Unsko-sanskom kantonu, s ciljem jačanja ekonomske saradnje i izvoza, ali i direktnih stranih ulaganja na području Federacije BiH.

- Danas smo najvećoj turskoj kompaniji prezentirali neke od potencijala za ulaganje u privredu na području Federacije. Projekat izgradnje industrijske zone u Unsko-sanskom kantonu je veoma značajan, kako za taj kanton tako i za cijelu Federaciju BiH. Istakli smo i prednosti za ulaganja u ovom, ali i drugim područjima FBiH. Vjerujemo da će Upravni odbor kompanije prepoznati važnost investiranja u konkretni projekt koji nudi mogućnost za jačanje privredne saradnje - kazao je Novalić.

Predstavnici turske kompanije iskazali su interes za predstavljeni projekat, kao i spremnost za druga ulaganja u Federaciji.

Inače, ova kompanija trenutno radi na investiciji uspostavljanja "duty free" trgovina širom Bosne i Hercegovine u kojima bi posao trebao dobiti oko 1.000 ljudi.

Grupacija Koč holding je najveća turska korporacija koja zapošljava više od 90.000 radnika. Najveći je konglomerat u Turskoj i jedina turska kompanija koja se nalazi na listi Fortune Global 500. Riječ je o turskom industrijskom, trgovačkom i finansijskom koncernu koji obuhvata više od 100 preduzeća iz područja energetike, automobilske i prehrambene industrije, elektronike, informacijske tehnologije, te finansijskih usluga i turizma.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.