NavMenu

Ovo su savjeti za uređenje malog kupatila

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 21.06.2021. 09:55
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Jared Rice)
Urediti malo kupatilo je kreativno zahtjevan posao, pogotvo ako želite funkcionalan i atraktivan rezultat. No, sa dobrom pripremom i pametnim rješenjima, možete napraviti dekoraciju malog kupatila koje će objediniti funkcionalnost i atraktivnost.

U novom blog kompanije Jysk možete pronaći nekoliko korisnih savjeta i trikova.

1. Razmislite šta sve trebate pospremiti

Kada želite da dekorišete malo kupatilo, krenite razmišljajući o tome koje ćete sve sitnice odložiti u svom kupatilu. Jer, kada ste ograničeni sa prostorom jedna od važnijih stvari jeste da nemate nepotrebnih predmeta koje će vam taj dragoceni prostor oduzimati. Napravite checklistu stvari koje su vam stvarno potrebne, a koje ne, čime ćete steći bolji utisak o tome za šta vam je zaista potreban dodatan prostor.

Zbog vlažnosti zraka, promjene temperature i po nekoliko puta u toku dana, u kupatilu ne biste trebali držati parfeme, šminku i lakove za nokte jer postoji mogućnost da im se promijeni struktura, kompaktnost i miris.

2. Težite jednostavnosti

Kada radite dekoraciju manjeg kupatila, opredijelite se za svjetlije tonove i najviše dvije jače boje. Svjetliji tonovi će učiniti da prostorija izgleda veće, čime ćete izbjeći efekat prenatrpanog prostora.

Izaberite iste tonove za peškire i dodatke za kupatilo, a tuš-zavjesa je jedan od detalja koji uz dobar odabir može dati prijatan i efektan izgled vašem kupatilu.

Dodaci za kupatilo u pastelno rozoj u obliku školjki i složeni peškiri popred njih

3. Iskoristite vertikalni prostor vaših zidova

Pri sređivanju malih kupatila, korištenje zida za odlaganje je odlična ideja čime ćete uštediti na prostoru kojim ste ograničeni na podu. Okačite police ili jače kukice tako da možete okačiti dekorativne korpe ili neke druge sitnice. One će zajedno sa policama i dodacima za kupatilo, dati osjećaj svijetlog i prostranog kupatila.

Savjet: Ukoliko vam je prostor na zidu iznad toaletne školjke slobodan, možete ga pametno iskoristiti tako što ćete okačiti jednu ili nekoliko jednostavnih polica. Time ćete zid pretvoriti u koristan prostor za odlaganje.

4. Kombinujte zatvorene i otvorene police

Ormarići sa vratima i ladicama su odlični za "sakrivanje" stvari. Oni će spriječiti da malo kupatilo izgleda neuredno i prenatrpano. Na otvorene police možete staviti svoje omiljene dekorativne predmete i aksesoare, kao i neku malu umjetnu biljku. To će povećati atraktivnost i dati poseban ton vašoj dekoraciji kupatila. Imajte na umu da su otvoreni prostori za odlaganje zahtjevniji od zatvorenih, trudite se da ih održavate čistim i urednim, u suprotnom, vaše malo kupatilo moglo bi dobiti izgled neurednog umjesto lijepog i prostranog.

5. Okačite peškire na stajaću vješalicu

Vješalice nisu predviđene samo za ormare i hodnike, možete ih lijepo iskoristiti da okačite peškire koje koristite, a one čiste staviti na police. Lijepo složeni peškiri daće osjećaj urednosti, bilo da su urolani ili presavijeni. Kada kupujete peškire možete odabrati polovinu u svjetlijim tonovima vašeg kupatila, a druga polovina može biti u boji koju želite posebno da naglasite.

Rozi, sivi i zeleni peškir pored rozih dodataka za kupatilo

6. Održavajte prostor čistim i urednim

Čak i veoma jedinstvenom i lijepom kupatilu utisak može biti lako uništen neredom. Zato, kada radite dekoraciju malog kupatila, imajte na umu koliko ste u mogućnosti da ga redovno održavate, kako cjelokupan prostor ne bi ostavio pogrešan utisak.

Uživajte u uređenju vašeg kupatila, jer lijepo uređen i atraktivan prostor svakako može doprinijeti boljem raspoloženju i toplini vašeg doma.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.