NavMenu

Vikend preporuka: Planine idealno mjesto za bijeg od gradske vreve i užarenog asfalta

Izvor: eKapija Srijeda, 21.07.2010. 13:32
Komentari
Podeli

Za one kojima je dosta ljetnih vrelina, mirisa i topline užarenog asfalta ovog vikenda preporučujemo aktivan odmor u srcu Jahorine koja se nalazi 28 km od Sarajeva idući preko Pala ili 32 km preko Trebevića.

Ovo je idealno mjesto za bijeg iz gradske vreve i prikupljanje snage za tempo života današnjice. U hladu stoljetnih šuma udahnite život punim plućima, uživajte u dugim i prijatnim šetnjama, biciklizmu, planinarenju, branju ljekovitog bilja...

Da vaš boravak bude što ugodniji pobrinulo se osoblje hotela „Vučko“ koji uz bogatu trpezu organizuje vinske večeri uz pratnju tamburaša.

Noćenje sa doručkom u hotelu Vučko košta 68 maraka, a kako kažu od septembra će posjetiocima biti na raspolaganju i wellness centar.

Lokacija koju ne smijete zaobići ovoga vikenda je jedno od najzabačenijih sela u BiH, selo Lukomir koje je smješteno na obroncima bh. planine Bjelašnice.

Fondacije za održivi razvoj i zaštitu okoliša ovaj vikend se potrudila da vam boravak u ovome selu učini zanimljivim i nezaboravnim.

Naime, pripremili su nekoliko zanimljivih sadržaja, a ekspedicija počinje 24. jula planinarenjem kanjonom Rakitnice od Umoljana do Lukomira, a završava uživanjem u tradicionalnoj hrani, piću, igri i pjesmi ovoga krajolika, kao i promociju filma "Zimski san o Lukomiru".

Inače, kanjon Rakitnice je jedan od najdubljih u Europi te nije slučajno što je ušao u knjigu "Najljepših kanjona svijeta" .

E. Ko.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.