NavMenu

Repertoar multiplex Cinema City od 22.07. – 28.07.2010.

Izvor: eKapija Srijeda, 21.07.2010. 08:28
Komentari
Podeli

Multiplex Cinema City i za novu filmsku sedmicu najavljuje premijere trenutno najaktulenijih filmskih naslova iz najnovije holivudske produkcije te sa ponosom predstavlja održavanje projekcija 16. Sarajevo Film Festivala.

Od 22. jula reperotar multiplexa City predvodi novo remek djelo tvorca mega blockbustera „Crni Vitez“ i kritičarskog favorita „Memento“, Christophera Nolana, SF triler „Početak“(Inception). Film koji je proteklog vikenda otvoren na prvom mjestu top liste najgledanijih filmova na kino blagajnama Sjevernoameričkog kontinenta sa zaradom od preko 60 miliona dolara svoju će BH pretpremijeru doživjeti 21. jula u 20:00 sati u dvorani 1, a svi zainteresovani još malo preostalih ulaznice mogu kupiti na blagajnama multiplexa.

U filmu koji kupi nepodjeljne hvalospjeve kritike i publike svezvijezdanu glumačku ekipu predvodi sjajni Leonardo DiCaprio, koji se nakon uloga u klasicima „Pokojnik“ i „Zatvoreno ostrvo“ nameće kao jedan od trenutno najboljih glumaca Holivuda. Pored njega u filmu gledamo junakinju hita „Juno“ Ellen Page, sjajne veterana, Japanca Kena Watanabea i Oskarom nagrađenog Britanca Michaela Cainea te nadolazeće zviejzde Cilliana Murphya i Josepha Gordona-Hewitta.

DiCaprio u filmu igra Dona Cobba, vještog lopova, apsolutno najboljeg eksperta u umjetnosti izvlačenja i krađe vrijednih tajni iz dubine podsvjesnog za vrijeme sna, kada je um najranjiviji. Njegova rijetka sposobnost čini ga bitnim igračem u novom opasnom svijetu korporativne špijunaže, ali ga takođe čini bjeguncem i dovodi u pitanje sve što je ikada volio...

Za sve ljubitelje komedije Cinema City od 22.jula donosi pravu poslasticu u vidu urnebenog ostvarenja „Samo ga dovedi“ (Get Him to the Greek). Film za koga i kritika i publika tvrdi da je novi „Mamurluk“ novo je rediteljsko i scenarističko ostvarenje tvorca kultne komedije „Zaboravljajući Saru Marshall“, mladog američkog autora Nicholasa Stollera dok u naslovnim ulogama gledamo neponovljivi glumački dvojac mladih komičara, Amerikanca Jonaha Hilla, i Britanca Russella Branda koji ovih dana puni naslovnice svih medija svojom vezom sa kontraveznom pjevačicom Katy Perry.

U filmu koji je samo na američkim kino blagajanama inkasirao preko 60 miliona dolara Hill igra Arona Grina, ambicioznog 24-godišnjaka koji je uspio da dobije posao iz snova. Njegova misija – otići do Londona i otpratiti boga rok muzike do Grik teatra u L.A.-u na prvu stanicu velike povratničke turneje. Kad odbrojavanje do početka koncerta počne, on će se morati provuči kroz „minsko polje“ londonskih dilera droge, njujorških tuča i plesova u krilu u Vegasu ne bi li isporučio svoju “obavezu” živu i donekle zdravu...

Cinema City od 24.jula sa ponosom predstavlja održavanje projekcija čak šest programa 16.Sarajevo Film Festivala i tako se u prvoj godini saradnje nametnuo kao najveća festivalska lokacija. Istinski ljubitelji filma imaće priliku da uživaju u projekcijama ovogodišnjeg izdanja najvećeg festivala u regionu jugoistočne Evrope u vrhunskom okruženju dvorana 1, 3 i 5 a od programa koji će se održavati u multiplexu treba izdvojiti Takmičarski dokumentarni, New Currents, Dječiji program i Teen Arenu te specijalni program BH film u okviru kojeg će biti prikazane projekcije tri nova BH filma, „Cirkus Columbia“, „Jasmina“ i „Sevdah za Karima“. Sve informacije oko programa Festivala u multiplexu Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba ili na www.sff.ba. Informacije oko programa multiplexa i usluga korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.