NavMenu

Firme u RS pozvane na dostavljanje primjedbi i prijedloga za pojednostavljenje ili ukidanje procedura i formalnosti

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.06.2021. 14:50
Komentari
Podeli
(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Vlada Republike Srpske je na 115. sjednici održanoj 1. aprila godine donijela Odluku o realizaciji Projekta optimizacije administrativnih procedura i formalnosti, a potom formirala Savjet i Operativno tijelo koji su zaduženi za njegovu implementaciju.

Cilj Projekta optimizacije administrativnih procedura i formalnosti je pojednostavljenje ili ukidanje procedura i formalnosti (dozvola, potvrda, rješenja) kako bi se poslovnoj zajednici olakšao rad, tj. ostvarile uštede u novcu i vremenu.

U toku je analiza svih procedura i formalnosti unutar nadležnih organa u skladu sa jedinstvenom metodologijom za pojednostavljenje i/ili ukidanje administrativnih procedura i formalnosti.

- Ovim putem, pozivamo i poslovnu zajednicu da se uključi u Projekat optimizacije administrativnih procedura i formalnosti, popunjavanjem Obrasca – prijedlog za pojednostavljenje administrativne procedure i formalnosti, a putem kojeg će iznijeti eventualne probleme sa kojim se susreće kada su u pitanju procedure pribavljanja formalnosti (dozvola, uvjerenja, rješenja, licenci, potvrda i drugih akata), ali i dati svoje primjedbe i prijedloge kako konkretnu proceduru/formalnost pojednostaviti - stoji na sajtu Privredne komore RS.

Popunjene obrasce do 31. jula 2021. možete poslati na adrese elektronske pošte: info@komorars.ba i markos@komorars.ba.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.