NavMenu

Omogućena kupovina na Amazonu za građane BiH

Izvor: Klix Utorak, 15.06.2021. 08:30
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/rupixen)
Nakon 26 godina postojanja kompanija Amazon je uvrstila Bosnu i Hercegovinu na svoju listu čime je omogućena prodaja, ali i kupovina preko ove najveće prodavnice na svijetu.

Profesorica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Azra Zaimović je podijelila informaciju da je za preduzetnike u Bosni i Hercegovini omogućena prodaja na Amazonu. Naime, kompanija Amazon je prije dvije sedmice revidirala listu dozvoljenih zemalja za registraciju prodavača i sada se na toj listi nalazi i naša zemlja.

U najvećoj onlajn trgovini na svijetu sada se među 188 zemalja nalazi i Bosna i Hercegovina nakon što je Amazon dodao novih 85 zemalja.

Jedini način da prodavači iz BiH prodaju svoje proizvode na Amazonu bio je taj da osnuju preduzeće i u nekoj od zemalja iz koje je prodaja dozvoljena. To je svima stvaralo dodatne troškove i značajno otežavalo pristup tržištu.

Amazon je američka kompanija sa sjedištem u Sijetlu. Osnovao je Jeff Bezos 1994. godine, a pokrenuta je 1995. godine i jedna je od prvih velikih kompanija koja se bavi prodajom raznih proizvoda posredstvom interneta.

Osim u Sjedinjenim Američkim Državama, Amazon ima svoje web stranice i u Kanadi, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Kini i Japanu.

Godišnji prihod ove kompanije je oko 14,7 mlrd USD, a njen neto dobit je nešto manje od pola milijarde dolara. Amazon je godinama u samom vrhu najvećih kompanija na svijetu, a poseban skok imali su tokom pandemije koronavirusa kada je porasla online kupovina zbog čega su najavili zapošljavanje desetina hiljada novih radnika u Americi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.