Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 19.07.2010.| 12:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Verificiran Upravni odbor i izvršen izbor predsjednika Privredne komore PK USK

(Foto: b)

Konstituirajuća sjednica Upravnog odbora Privredne komore Unsko-sanskog kantona za mandatni period 2010. -2014. godina održana je 16.07.2010. godine. Sjednicu je predvodio predsjednik Upravnog odbora Irfan Redžić, koji je predsjednikom bio i u prethodnom mandatu, te je pozvao Sadetu Gutlić, generalnog sekretara PK USK da u svojstvu predsjednice Izborne komisije kaze uvodnu riječ o provedenim izborima za organe u PK USK u cijelosti. U uvodu o radu Komisije o provedenim izborima prvo u strukovnim grupacijama Privredne komore USK, potom u Skupštini PK USK koja je po svom verificiranju izvršila izbor Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti ove institucije, Gutlić je napomenula da je došlo do prestanka mandata i novog izbora za 4 člana Skupštine ("Lelo" Cazin d.o.o. "Agrokomerc" d.d. Velika Kladuša, TOP "25. maj" Cazin, te "Autocentar" Ključ" umjesto kojih su izabrani predstavnici firmi "Brzi" d.o.o. Bihać, "Draganović komerc" d.o.o. Ključ, JKP "Komrad" d.o.o. Bihać i GP "TIIM" d.o.o. Sanski Most) , te do izmjene u Upravnom odboru gdje je umjesto predstavnika Tehničkog fakulteta koji je organizaciona jedinica Univerziteta u Bihaću i kao takvo nema svojstvo pravnog lica izabran Univerzitet u Bihaću. Također je došlo do izmjene u Sudu časti gdje je umjesto predstavnika "Engo" d.o.o. izabran predstavnik "Kofix" d.o.o. Ključ. Nakon uvodnog obraćanja i verifikacije mandata članovima Upravnog odbora prisutnima se obratio predsjednik Ismet Pašalić i zahvalio se na povjerenju Upravnog odbora u prethodnom mandatu i dodao da se nada i slijedećem, te rekao da se kandidirao za predsjednika PKUSK imajući u vidu svu težinu i ozbiljnost koju nosi funkcija predsjednika ovakve insitucije u uvjetima ekonomske krize i recesije.

Također je ukratko iznio svoj program za naredni mandatni period. Rad predsjednika Pašalića pohvalili su potom Refik Šahinović, rektor Univerziteta koji se ujedno zahvalio na svom izboru u Upravni odbor, također Đemaludin Harčević, direktor "Laser" d.o.o. Bihać i predsjednik Upravnog odbora g. Irfan Redžić, direktor "Grupex" d.d. Velika Kladuša. Potom se prešlo na glasanje za izbor predsjednika PK USK za mandatni period 2010.-2014. godina i Upravni odbor je jednoglasno izabrao mr. Ismeta Pašalića na ovu dužnost. Predsjednik Pašalić se zahvalio na izboru i ukazanom povjerenju te ukratko rekao o aktivnostima koje su u toku i onima koje slijede u Privrednoj komori, s akcentom na sajam "EKOBIS", a Program djelovanja PK USK za mandatni period 2010-2014. godina donosimo u cijelosti kako slijedi.

Program djelovanja PKUSK u mandatnom periodu 2010-2014

Osnove programa djelovanja su Zakon o komorama u FBiH, Statut i kontinuitet rada PKUSK.

Glavni pravci djelovanja:

1. Zastupanje interesa članstva pred organima vlasti i institucijama i projektima od značaja za razvoj

2. Aktivnosti na podizanju konkurentnosti članica, stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta

3. Efikasniji rad strukovnih grupacija

4. Aktivno učešće u tranzicijskim procesima na projektima od interesa članstva, privrede

5. Saradnja sa međunarodnim organizacijama u cilju podrške članicama

6. Nastavak reformi u komorskim uslugama Regionalnog centra MSP, sa naglaskom na izgradnju potrebne infrastrukture, za kvalitetnije i obimnije usluge komore članicama, te za tržište

7. Nastavak realizacije započetih projekata: EKOBIS -status sajma, utemeljenje trajne lokacije i infrastrukture sajma; drugih partnerskih projekata regionalnog i lokalnog karaktera

8. Razvoj regionalnog partnerstva od interesa za privredu USK

9. Učešće u radu komorskih tijela u PKFBiH i VTK, međukomorskoj saradnji u BiH, a insistiranje na vraćanju obaveznog članstva u PKFBiH, uz uslov reformi kantonalnih komora (što smo mi uradili 2003.g.)

10. Uspostava punog servisa za potrebe vanjskotrgovačkog poslovanja, a temeljom Ugovora sa VTK

11. Saradnja sa organima i tijelima PKUSK na razvoju i povećanju članstva komore

Glavne pravce djelovanja će projektnim pristupom biti pretočene u posebne programe i projekte, a u skladu sa financijskim mogućnostima i raspoloživim fondovima, o čemu će odluku donijeti U/O i Skupština PKUSK.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE