NavMenu

Nakon više od 60 godina počinje rekonstrukcija tramvajske pruge Marijin Dvor-Ilidža - Potpisan ugovor sa kineskim firmama vrijedan 20,4 mil EUR

Izvor: eKapija Subota, 12.06.2021. 12:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Parezanović)Ilustracija
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta potpisao je u petak, 11. juna, ugovor sa konzorcijem dvije firme iz Kine - China Shandong International Economic&Technical Cooperation Group Ltd. i China Railway No.10 Enginerring Group, koje će raditi na rekonstrukciji tramvajske pruge u Sarajevu. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 20,4 mil EUR.

Kako je istaknuto nakon potpisivanja ugovora, projekt rekonstrukcije je podijeljen na šest funkcionalnih cjelina i njime je predviđena rekonstrukcija pruge od Marijin Dvora do Ilidže, ukupne dužine od 21,4 kilometra.

- Ovo je veliki dan za Sarajevo, jer nakon više od 60 godina prvi put se kompletna pruga Marijin Dvor - Ilidža obnavlja. Potpisivanje ovog važnog ugovora dokaz je da nastavljamo ispunjavati obećanja koja smo dali i da ćemo kontinuirano raditi u interesu svih građana na stvarnom poboljšanju javnog gradskog prijevoza - rekao je ministar Šteta i dodao da će izvođač radova u posao biti uveden najdalje 28 dana od dana potpisa ugovora.

Firme koje će raditi na rekonstrukciji sarajevske pruge su do sada bile angažovane na velikim projektima širom svijeta i obje u svojim portfolijima imaju značajan broj referenci kada je riječ o izgradnji zahtjevnih željezničkih projekata.

Sredstva za realizaciju projekta obnove pruge obezbijeđena su putem zajma kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), po čijim pravilima se vršila procedura izbora izvođača radova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.